Vérlázító: 5 év letöltendőt kaptak a székely “terroristák”

július 4, 2018 a Hírmondó

Vérlázító ítélet született Beke István és Szőcs Zoltán ügyében. Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték őket egy olyan ügyben, amit még a román titkosszolgálat sem volt képes komolyan venni.

Egy 2015-ös felvétel Gyuláról. Székely hazafiak, köztük Szőcs Zoltán és Beke István Tyirityán Zsolttal

A másodfokú ítélet értelmében Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 5-5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román bíróság.

Az elmúlt hónapokban, sőt években egyértelművé vált, hogy minden ellenük felhozott vád közröhej kategóriába tartozott, sőt nemrég médiabotrányt is okozott, hogy a román titkosszolgálat belső konfliktusa során kiszivárgott információk szerint maga az SRI (Román Nemzetbiztonsági Szolgálat) építette fel az egész ügyet.

Ezen információk fényében még az elsőfokú ítélet is eltúlzott, melynek értelmében épp annyi letöltendő börtönt kaptak volna, amit előzetes letartóztatásban már kitöltöttek. A gyakorlat egyébként az, hogy ha valaki ártatlan, de a bíróság politikai nyomásra nem meri felmenteni, akkor alkalmazzák ezt a büntetést.

A Betyársereg továbbra is tartja korábbi véleményét, miszerint –

Szőcs Zoltán és Beke István kiváló és őszinte emberek, hisznek a Székely Autonómia törekvések megvalósulásában. Ez az Európában uralkodó korszellemet tekintve, úgy gondoljuk nem tekinthető terrorizmusnak.

Nacionalista Zóna nyomán Betyársereg

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment