31.2 C
Budapest

Gyorshír: lincshangulatba süllyesztette Kisvejkét a helyi cigányság

Életveszélyes fenyegetések, lincshangulat, fokozódó erőszak: az elmúlt egy hét során teljesen megváltozott az élet a Tolna megyei Kisvejke településén. A helyi – és település környéki – cigány lakosság olyan szinten felfokozott helyzetet teremtett, hogy az elmúlt napokban megtörtént a részükről érkező fenyegetések első erőszakos cselekménye: egy magyar lakost a nyílt utcán vertek össze. És a felszínre tört cigánybűnözés célja: az Erő és Elszántság helyi alapszervezetének és az azt támogató, jóindulatú magyar lakosság teljes körű megfélemlítése.

kisvejke-web-768x405

De hol is kezdődött mindez? Hiszen alapszervezetünk teljes békességben tevékenykedett az elmúlt hónapok során a falu lakossága és a település fejlődése érdekében. A lincshangulat kezdeti pontja egyértelműen mérhető: valaki (vagy valakik) tudatos provokáció gyanánt olyan hamis és teljesen abszurd szórólapokat terjesztettek el a környékbeli cigány lakosság tájékán, hogy az “Erő és Elszántság ki akarja irtani a cigány lakosságot” – undorító és hihetetlenül aljas rágalmazás, amelyet nem tűrhetünk.

A hazugságon alapuló provokáció egyhamar sikert aratott: rövid időn belül a faluban lévő Erő és Elszántság alapszervezet mind a tizenegy tagját – és családjaikat – fokozódó fenyegetések érték, majd pedig tulajdon házuk előtt folyamatosan több tucat tagot számláló cigány bandák jelentek meg – nem éppen baráti gesztusból. Sőt, az alapszervezet alelnökének – aki pár településsel arrébb lakik – megüzenték, hogy ne merje betenni a lábát Kisvejkére, “különben nem megy ki élve”. A történet odáig fajult, hogy egy alapszervezethez nem köthető kisvejkei magyar lakost a nyílt utcán vertek meg – demonstrálva, hogy a cigányság kész a tettek mezejére lépni a lincshangulat fokozása terén. Mindezt miért? Azért, mert vannak sunyi és aljas embertípusok, akik az egyenes párbeszéd helyett tisztességes hazafi tagjainkat akarják megtörni életük és családjuk fenyegetésével, a helyi cigányságot eszközként felhasználva.

Békés vidéknek tűnik, viszont napjainkban fokozatosan a cigánybűnözés martalékává válik
Békés vidéknek tűnik, viszont napjainkban fokozatosan a cigánybűnözés martalékává válik

A kisvejkei alapszervezet elnöke folyamatosan segíti csoportjának minden tagját, de a történet elért egy olyan pontot, ahol már ez sem elég. A helyi polgármester bujkál és kihátrál, a településen pedig még csak rendőrőrs sincsen. Kisvejkén megállt az élet, az utcákon szinte egy lélek sincs (a folyamatosan “járőröző” cigány bandákon kívül), a magyar lakosság életére pedig ráült a félelem. Mindezt a helyi cigány lakosság egy olyan rétege által fenntartva, akikről elcsípett mondatok révén azt lehet tudni, hogy nem állnak meg addig, ameddig “háború nem lesz”. Ugyanitt leszögezendő, hogy a helyi cigány lakosságnak van viszont egy olyan rétege is, akik nem ülnek fel mások uszítására, éppúgy a helyi lakosság békéjét szeretnék, miképpen mozgalmunk kisvejkei alapszervezete is. Viszont a cigányság e békére vágyó rétege nem látszik és nem hallatszik megfelelően, ugyanis erőszakra vágyó társaik az élen járva keserítik és nyomorítják meg a kisvejkei magyarság életét.

Ezt az aljasságot, ezt a sértést viszont nem fogjuk eltűrni! Mindenki számítson rá, hogy az Erő és Elszántság és a Betyársereg teljes mellszélességgel ki fog állni a kisvejkei magyar lakosság védelme mellett!

László Balázs, alelnök Erő és Elszántság

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink