3 C
Budapest

2019-ben is mi győztünk – Festung Budapest beszámoló

Becsület Napja. Tag der Ehre. Egy kifejezés, amely rengeteg érzelmet és emléket idéz fel bennünk: állva meghalni, totális vörös terror, Budapest ostroma, ellenállás, végső küzdelem, kitörés, megszámlálhatatlan halott civil és katona. Egy város, amely erődként állt ellen és védte meg Európa nyugati részét a kommunizmustól. Budapest.

Február 9-én került megrendezésre az idei Becsület Napja. A rendezvény 14 órától kezdődött, azonban már 13 órakor nagy számban jelen voltak a megemlékezés résztvevői. Az elmúlt évekhez hasonlóan – a hazai mozgalmakon kívül – számos európai országból érkeztek nacionalista szervezetek.

A rendezvény szervezése nem volt akadálymentes. Orbán Viktor két évvel ezelőtt ígértet tett rá, hogy végleg ellehetetleníti a rendezvényt, az illetékes hatóságok pedig ehhez a szándékhoz hűen minden áron be is akarták tiltani a megemlékezést. A rendőrség a legnagyobb következetességgel adott ki tiltóhatározatot minden beadványunkra, azonban a mi jogászaink felkészültebbnek bizonyultak és a bíróság végül nekünk adott igazat az egyik bejelentés kapcsán.

A rendezvénynek így a Városmajor adott otthont. A Jézus Szíve templomnál gyülekeztünk és körülbelül 600 fős menetoszlopunk a Tábori vadászok I. világháborús emlékművéig menetelhetett.

A BECSÜLET NAPJA RENDEZVÉNY SZERVEZŐINEK TELJES BESZÁMOLÓJA KÉPEKKEL A FESTUNG BUDAPEST OLDALÁN ÉRHETŐ EL

Festungbudapest

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink