12.8 C
Budapest

A Betyársereg közleménye: Jogtalanul és igaztalanul vádolják tagjainkat!

A mai napon az RTL Híradója „Rengeteg készpénzt találtak” címmel hozott le egy hírt, amelyben baranyai klánunk egyes tagjait a TEK kommandósai állítják elő. A hír valóban igaz, azonban testvéreinket igaztalanul vádolják és ezt az egészet egy jogszerűtlen, koncepciós eljárásnak tekintjük. Az RTL Klub anyaga pedig úgy látszik a szenzációhajhászásra ment rá. Torzítják és felnagyítják a valóságot. Hivatalos közleményünket az ügyben alább olvashatjátok.

betyarsereg-hatterkep-nagy-felbontas-5kicsi

Természetesen először érintett tagjainkat kérdeztük meg az eseményekkel kapcsolatban. Ők állítják, hogy munkájuk során teljesen jogszerűen, jogkövető módon jártak el és ezt a bírósági eljárás során bizonyítani is fogják. Lássuk, hogy mi is történt pontosan.

Aránytalan és túlzó eljárás

A 2015 májusában történt eseménysorozat a hajnali órákban vette kezdetét. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal a gazdasági bűncselekményeknél szokatlan erővel és agresszivitással lépett fel. Egyszerűen elraboltatta otthonaikból tagjainkat. Családos, fegyvertelen emberekre rontottak rá a TEK 20-40 fős különítményei. Az egyértelműen túlzó eljárás a NAV előzetes felderítésének eredménye. Úgy gondoljuk, hogy a Terror Elhárítási Központ bevetése csak feltételezhetően fegyveres elkövetők esetében indokolt. Ez 1 tagunknál sem állt fenn. Semmiféle lőfegyvert nem találtak. Ennyit ért a NAV „felderítése”!

Az összeállításban hivatkoznak középkori fegyverekre. Természetesen itt is erős a csúsztatás. Ezek a valóságban csupán maximum 5-15 ezer Forint értékű után gyártott fegyvernek nem minősülő tárgyak voltak, amelyek közül egyetlen egyet sem foglaltak le. Főleg nem középkori buzogányt… Ha olyan értékes tárgyakról lett volna szó, akkor miért nem foglalta ezeket le a NAV?

Szintén az RTL anyagában szó esik arról is, hogy annyi 20 ezrest és Eurót foglaltak le, hogy az alig fért el egy asztalon. Természetesen ez is óriási csúsztatás. Mint megtudtuk 1 millió Forintot és körülbelül fél millió forintnyi Eurót foglaltak le az egyik érintettől. Ezen kívül egy telefont, egy nyomtatót és egy laptopot vittek el. Semmi mást nem foglaltak le. Tagjainkat fél év meghurcoltatás után engedték ki az előzetes letartóztatásból. Amennyiben tényleg ennyire komoly az ügy, miért engedték ki őket?

Le akarják járatni a Betyársereget

Véleményünk szerint ez az egész ügy egy az egyben egy mozgalmunk ellen irányuló támadás. Ezzel próbálják lejáratni a Betyársereget, miközben a politikai képviselők mindkét oldalról milliárdokat tüntetnek el, közpénzekből palotákat építenek és baráti vállalkozók zsebét tömik ki. Ők röhögnek a markukba és következmények nélkül tehetnek bármit, nem éri őket semmiféle retorzió. Egy nemzeti mozgalomba könnyedén belerúghatnak és ezt óriási erők bevetésével meg is teszik, hogy minél látványosabb legyen a „törvények védelme”, hogy megmutassák ők a jog és az igazságosság oldalán állnak.

Véleményünk egyértelmű: Hiszünk tagjaink ártatlanságában és koncepciós eljárásnak tekintjük ezt az egész ügyet. Hiszünk a független bíróság hatékony munkájában, abban, hogy be fog bizonyosodni tagjaink ártatlansága.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink