8.6 C
Budapest

A Betyársereg üzenete: Ez már közbiztonsági kérdés!

A szerdai napon, június elsején az Esztergomi Suzuki gyár előtt tartott sajtótájékoztatót Lantos János a Mi Hazánk esztergomi szervezetének vezetője.

A sajtótájékoztató apropóját az utóbbi időben egyre nagyobb számban betelepített, főleg indiai vendégmunkások adják, akik közösségellenes viselkedésük miatt, egyre szélesebb réteg ellenszenvét váltják ki. Ezeket a betelepített munkásokat, alvállalkozó és munkaközvetítő cégeken keresztül, többek között a helyi Suzuki gyár is alkalmazza.

Az eseményen felszólalt a Betyársereg esztergomi klánjának tagja, Tóth István is. A helyi viszonyokat jól ismerő testvérünk, a riportban, több olyan incidensről is beszámolt, melyeknek az idetelepített harmadik világbeliek az elkövetői.

Többek között előfordult olyan eset, hogy a járdán csoportosan közlekedő indiaiak nem adtak utat a babakocsit toló édesanyáknak, akiknek a sáros út melletti részre kellett letérniük, hogy a konfrontációt elkerüljék.

Zárás után fél órával akarnak vásárolni, ezért, hogy engedjék be őket, a boltok ajtaját ököllel ütik, ezzel megfélemlítve a bent takarító személyzetet. Szintén zárás után akarnak bemenni vendéglátóhelyekre. Az alapvető együttélési formákat, szokásjogot nem tartják be!

Esztergomi testvérünk felszólalásában, a Betyársereg álláspontjával összhangban, sürgette a rendőri szerveket fokozottabb járőrözésre, valamint az érintett cégeket felszólította, hogy szervezzenek képzéseket az ide telepítetteknek, melyben megtanítják nekik a helyi szokásokat, viselkedési normákat, hogy az ilyen eseteket a jövőben elkerüljük.

A Betyársereg álláspontja szerint, ez már nem csak politikai, hanem közbiztonsági kérdés is.
Felszólítjuk az illetékes szerveket a megfelelő lépések megtételére, és a külföldi munkavállalókat foglalkoztató, közvetítő, elszállásoló cégeket a probléma megoldásának mielőbbi elősegítésére. Ezzel megelőzendő a probléma eszkalálódását.

Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink