12.8 C
Budapest

A Legends Hungary motoros klub sietett a földrengés áldozatainak segítségére

A Betyársereg paksi klánjának motoros egyesülete a Legends Hungary ME sietett a horvátországi földrengés áldozatainak megsegítségére. A Hegylakók Motoros Magazin összeállítása testvéreink akciójáról.

Mindig nagy öröm, ha egy motoros társaság karitatív akciójáról számolhatunk be, és valljuk meg, a Legends tagjai nem először jeleskednek ebben…

Tavaly már olvashattatok nálunk arról, hogy miként működik, illetve milyen jótékonysági kampányokban vesz részt a Legends Hungary M.E. Nem véletlen, hogy ezúttal is a rászorulókért keltek útra a paksi motorosok…

A Legends Hungary motoros klub sietett a földrengés áldozatainak segítségére

– Paksról indultunk, majd Pécs érintésével Petrinjába, a földrengés epicentrumába érkeztünk, ahol döbbenetes látvány fogadott bennünket: utcák lezárva, házak, üzletek, bontásra ítélve – mesélték a klub tagjai.

 

– Belegondolni is szörnyű, hogy a lakók nem mehettek vissza otthonaikba – folytatták –, holott minden értéktárgyuk a romok alatt hever. A hatóságok vigyáznak értékeikre, már ami megmaradt belőlük…

Ahogy odapillantunk, a kidőlt falak takarásában a valaha szebb napokat látott szekrénysor tűnik fel a sarokban. A leomló törmelék felborította, mögötte lapul a nemrég még melegséget sugárzó, feldíszített karácsonyfa… Egyszerűen siralmas – idézték fel a srácok, hogy mi fogadta őket Petrinjában.

Persze ahol a szükség, ott a segítség, így aztán nemzetközi akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés: határon túli klubok is csatlakoztak, hogy támogassák a nehéz helyzetbe került embereket. Magánszemélyek, civil szervezetek is beszálltak a munkába, míg a Legends Hungary furgonjából temérdek tartós élelmiszer, műszaki eszköz, háztartási vegyiáru, építési és villanyszerelési segédanyag, nagy rakás ruha, valamint sok-sok pokróc került a rászorulókhoz.

– Itt szeretném megköszönni azoknak a motoros kluboknak, magánszemélyeknek, akik adományaikkal hozzájárultak a károsultak életkörülményeinek javításához! – köszönte meg a gyors és hatékony segítséget Janecska Zoltán, a klub első embere.

Mint említették, nemzetközivé nőtte ki magát az akció, így részt vett benne a kárpátaljai 7. Légió MFC, a Határszél Speciális Mentők csapata, a horvát Island Pirates MC, sőt a hazai Pirates Family MC és Iron Horses MC is hozzájárult a segélytúra sikeréhez.

Képek és szöveg: Legends Hungary M.E.

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink