15.9 C
Budapest

A legjobbak legjobbja – Magyar katona a világ fegyveres erőinek élmezőnyében

A KFOR egyik magyar békefenntartója nyerte meg azt a kétnapos versenyt, amelyen hét ország altisztjei mérték össze erejüket, állóképességüket, és szakmai tudásukat. A Betyársereg őszintén gratulál az elért eredményekhez!

k1

A bondsteeli táborban megrendezett versenyen indulók között ott voltak a török, a német, az örmény, a lengyel, a koszovói és az amerikai katonák is – utóbbiak egyben a házigazdái voltak az eseménynek. Az első nap feladatai között kiemelt volt a sebesültellátás, amit a bírák által ismertetett szituációkban kellett végrehajtani.

Ezt követte egy M16A2 karabély és egy M9 pisztoly fegyverzettechnikai ismerete, illetve szét- és összeszerelésének időmérése. A magyar versenyzőnek, Radóczi Ferenc őrmesternek sikerült majdnem a maximum pontszámot elérnie.

A második napon rendezték meg a fizikai felmérést, ami 1000 méteres sprintből, húzódzkodásból, fekvőtámaszból, és egy 9,5 kilométeres menetből állt.

k3
A kötelező felszerelés – természetesen a rendszeresített hadigyakorló öltözék mellett – egy 17 kilogrammos hátizsák volt. A terep nehézségét mi sem mutatja jobban, mint hogy 4 kilométer után két katona is feladta a versenyt. A menetet befejezőkre újabb feladat várt: lőképességükből kellett számot adniuk.

Radóczi őrmester a fizikai megmérettetésen sem vett vissza a lendületből: 1000 méteren második lett 3 perc 44 másodperces idővel, a 9,5 kilométeres hátizsákos futást pedig 1 óra 5 perc alatt teljesítette. Végül 96 százalékos lőeredményével sikerült megszerezni az első helyet, maga mögé utasítva 6 nemzet 19 katonáját.

(Honvédelem.hu)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink