8.6 C
Budapest

A pozsonyi csata a győztesek ünnepe – A Betyársereg emlékezik a hősökre!

A pozsonyi csata a magyarság történelmének egyik legnagyobb dokumentált győzelme, amely napjainkban méltatlanul, elfeledve várja, hogy felemeljék nemzeti örökségünk büszke oltárára. A Betyársereg ünnepe ez, és július 8-án méltó módon emlékezünk a hősökre.

arpad

A Betyársereg harcosai számára a legnagyobb dicsőség, ha győzelmükkel, sikereikkel, teljesítményükkel példát mutathatnak a magyarság számára és büszkén emelhetik magasba a betyár lobogót. Nem volt ez másként azokkal a harcos magyarokkal sem, akik több, mint 1000 éve egész Európa ellen mentek hadba és győztek, a kora középkor egyik legjelentősebb ütközetében. Mégis ezt a csatát elfeledtük, elfeledtették velünk.

A Betyársereg magáénak érzi a pozsonyi csata ügyét és újra visszahozza a köztudatba, hogy ne csak a veszteségekre és vereségekre, hanem dicső győzelmeinkre is büszkén emlékezzünk.

15972583_561646757373471_6202698214963361520_o

A Betyársereg július 8-án az ország egyetlen Pozsonyi Csata emlékművénél – amelyet a VNSZ Városi Nemzeti Szövetség nevű civil szervezet állíttatott – Vecsésen emlékezik és várunk mindenkit, akinek fontos legdicsőbb győzelmünk története.

További részleteket később olvashattok!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink