24.7 C
Budapest

Akár egy horrorfilmben – láncfűrésszel és baltával támadják a kamionosokat Calaisnál

“Akár egy dermesztő horrorfilmben, felbukkannak a sötétben és baltával, késsel hadonásznak. Meg akarják állítani a kamiont. Az egyik ilyen esetnél az egyikük beindított láncfűrésszel akart kényszeríteni arra, hogy felvegyem a kamionra.” – nyilatkozta a sajtónak az egyik szállító cég, sofőr alkalmazottja.

A calaisi menekülttábort ezidáig nem sikerült felszámolniuk a francia hatóságoknak, jelenleg is több, mint 7500 lakója van. A környékbeli franciák élete maga a pokol, naponta érik őket támadások, a többségükben észak-afrikai táborlakók részéről. A kartondobozokból és hulladékból, valamint sátorlapokból emelt migráns-város környékén brutális állapotok uralkodnak. Minden elborít a szemét és az emberi ürülék. A szemétből épített tábort orrfacsaró bűzt áraszt, amit kilométerekkel arrébb is érezni.

A francia hatóságok eddig több kísérletet tettek a tábor evakuálására, de a felbőszült négerek rátámadtak a rendőrség egységeire és megakadályozták az illegális tartózkodási hely felszámolását. A táborban egyébként a francia antifasiszta hálózat tagjai is tanyát vertek, akik folyamatosan agitálják és tanácsaikkal látják el a betolakodókat.

Még várat magára egy átfogó művelet, ami a tábor teljes felszámolására irányulna, pedig a környéken több szemérem elleni erőszakot elkövettek már a hívatlan vendégek, a lopások, rablások száma rekordokat dönt, egyéb bűncselekmények mellett. Hadi állapotok uralkodnak.

Pár napja egy kamion esett pusztításuk áldozatául.

A kamionokat kövekkel dobálják, néhány napja pedig felgyújtottak egy kamiont. Egyes elemzők szerint, Európa legszélsőségesebb no go zónáját alakították ki Calaisnál, a hatóság mégis tehetetlen.

(Nagy Zsuzsanna – ÚjErő.net)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink