14.3 C
Budapest

Antidogma: Fényes ösvény a digitalizált Európai Szovjetunió felé

Minden a terv szerint halad, amely terv – mint mindnyájan tudjuk – csak retardált konspiracionisták őrült képzelgése. Ehhez képest itt a digitális pénztárca, az EU legújabb ötlete hivatalosan az európai állampolgárok életének megkönnyítése, valójában a totális ellen­őrzésük megvalósítása érdekében.

Végül is az Európai Központi Bank (EKB) hogyan vezethetné be a digitális eurót és az egyetemes alapjövedelmet egy speciális pénztárca nélkül? Ez a Schwab-féle Nagy Újrakezdés egyik vezérmotívuma: megszüntetni a készpénzt a pénzforgalom ellenőrzéséhez és a Davosban kitalált monopolista kollektivizmus életbe léptetéséhez.

Hogy miről is van szó valójában, ahhoz némi támpontot nyújt a Pedro Sánchez vezette spanyol szocialista–szélsőbaloldali kormány Spanyolország 2050 című 675 oldalas kiadványa, amelyet május 20-án publikáltak. Az El Mundo napilap ez alapján arra következtet, hogy 2050-re a spanyoloknak nem lesz sem magánautójuk, sem magánházuk, és egyetlen lakással kell beérniük. Rövid távú utazásaikhoz repülőgép helyett vonatot kell igénybe venniük. Joguk lesz viszont akár 70 éves korukig robotolni, mielőtt nyugdíjba vonulnának. Ugyanakkor kevesebb húst fogyaszthatnak, és több adót kell fizetniük a szeszes italok és dohányáruk után. Egyébként maga az a tény, hogy 2040-re megszüntetik a benzin- és dízelüzemű autók forgalomba helyezését, eleve maga után vonja a magánautó betiltását, mert nem lesz elég energiaforrás a megnövekedett villany­autópark ellátásához. A „klímahelyzet” valójában csak ürügyként szolgál a közlekedés és szállítás kollektivizálásához. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy az ambiciózus terv, amely úgymond Spanyolországnak a legvirágzóbb európai országok szintjére való felzárkóztatását célozza, kedvező visszhangra talál majd a spanyol népesség körében.

A kommunizmus ugyanis, bárhogyan álcázza is magát, enyhén szólva sohasem volt szinkronban a prosperitással. Márpedig a Nagy Újrakezdés célja Európa szovjetizálása a termelési eszközök teljességének birtoklására törekvő nemzetközi fináncoligarchia által. „Jobban újraépíteni” (Build Back Better) – ez az állampárt mozgósító jelszava a kommunizmus 2.0 bevezetéséhez, amelyhez Klaus Schwab davosi agytrösztje szerint „újra fel kell találnunk a kapitalizmust”.

Amikor a marxisták ilyesmiről beszélnek, akkor borítékolható, hogy munkatábor lesz a vége a politikai rendőrség állandó felügyelete alatt. Az illetékes „elvtársak” megfogalmazásában mindez így hangzik: „Hála (sic!) a folytatódó járványnak, a világ kibillent az egyensúlyából, és még így fog maradni évekig. Távolról sem térve vissza újra a »normálishoz«, számítanunk kell a Covid–19 dominóhatására, további – pozitív és negatív – szakadásokat váltva ki az előttünk álló évtized során.” (To build back better, we must reinvent capitalism. Here’s how, weforum.org, 2020. júl. 13.)

Valójában a járvány csak ürügyként szolgált a zöld neokommunizmus elfogadtatásához, hogy a kozmopolita elit kontrollált formában vezényelhesse le az államadósságok válsága nyomán bekövetkező nagy depressziót. Előreláthatóan az európai GDP 2022-re akár 50 százalékkal is csökkenhet a 2019-es szinthez képest. Ez a programozott – mert az államok szédítő mértékű eladósodása miatt elkerülhetetlenné váló – nagy gazdasági pangás lehetővé fogja tenni a jegyrendszer és a kollektivizálás életbe léptetését „klimatikus vészhelyzet” ürügyén. Mindezt a „környezettudatos megszorítások” címkéjével fogják lenyomni a jónép torkán. Mindenesetre a társadalmi távolságtartás és az emberek mozgását korlátozó intézkedések akár korlátlan ideig érvényben maradhatnak az esetleges lázongásokat megelőzendő.

A fizikai euró (bankjegyek) helyét fokozatosan a digitális euró (a pénz elektronikus formája) veszi majd át, lehetetlenné téve bármiféle adásvételt az EKB által kibocsátott virtuális pénz nélkül. A davosi projekt központi eleme a magántulajdon megszüntetése. Thomas Piketty, A tőke a 21. században című (magyarul is megjelent) könyvsiker marxista szerzője, Schwab egyik legfőbb éceszgébere az öröklési jogot is el akarja töröltetni a neokommunista disztópia megvalósításához – ráadásként a digitális euróban fizetett egyetemes alapjövedelem mellé az ideológiailag átnevelt plebsz „jólétének” biztosításához.

Tipikusan bolsevik frazeológiát használva Piketty az öröklés tilalmát az „öröklést mindenkinek” oximoronnal igyekszik vonzóvá tenni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ellopják az európai őshonosok örökségét, és odaadják az idegen bevándorlóknak, amint 25 évesek lesznek. (Thomas Piketty: „La solution la plus simple pour diffuser la richesse est l’héritage pour tous”, lemonde.fr, 2021. május 15.) Így a fehér dolgozók sohasem függetlenedhetnek majd a rendszertől. Ebben a „szép új világban” a produktív (vagyis a fehér) elemek a globális állam helótái lesznek, amely az ő kizsákmányolásuk révén fogja táplálni a lecserélésükre importált színes bőrű tömegeket. Magánvagyonuk nem lesz, tehát örökségül sem lesz mit a gyerekeikre hagyni, és egzisztenciálisan teljesen az államtól fognak függeni, amely az engedetlenség legkisebb jelére egyszerűen „digitálisan” megszüntetheti a lázongókat. Persze teljes cenzúra mellett, és az orwelliánus-totalitárius pártállam mindenkit folyamatosan szemmel tart majd a globális térfigyelő kamerarendszer által.

„Üdvözlet 2030-ban. Üdvözlet az országomban vagy inkább az »országunkban«. Nincs semmim. Nincs autóm. Nincs házam. Nincs semmilyen berendezési tárgyam vagy ruhám. Ez furcsának tűnhet neked, de tökéletesen értelmes számunkra ebben az országban. Minden, amit csak terméknek tekintesz, most szolgáltatássá vált. Hozzájutunk a közlekedési eszközökhöz, szálláshoz, élelemhez és mindahhoz, amire a mindennapi életünkben szükségünk van. Mindezek egyenként ingyenessé váltak, így végül már nem volt értelme számunkra, hogy sok mindenünk legyen…”

Íme, egy revelatív részlet a jövőre nézve Ida Auken dán parlamenti képviselőnek a Schwab-féle Világgazdasági Fórum honlapján megjelentetett írásából. (Welcome to 2030. I own nothing, have no privacy, and life has never been better, weforum.org, 2016. november 11.) Avagy a globalista rendszergazdák tízéves terve a maga pőre valójában a digitalizált új Szovjetunió megteremtése érdekében. Ez az egyetlen módszer, amellyel a nyugati gondviselő államok csődjére válaszolhatnak: megtervezni és levezényelni a kollektivizálást, hogy reményeik szerint elkerülhető legyen a forradalom. Reményeik szerint…

Gazdag István – Demokrata

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink