8.6 C
Budapest

Az Iszlám Állam mészárosai szerte Európában várnak a parancsra

A New York Times interjút készített Harry Sarfoval, az Iszlám Állam jelenleg német börtönben elszeparált, különleges kiképzésen átesett, beépített ügynökével. Az interjúban olvasható, hogy az Iszlám Állam sejtjei már elárasztották Európát és a dzsihadista szervezet parancsát várják.

hfth-1

Harry Sarfo szerint a szélsőséges csoportok behálózzák a teljes Európát, szerinte az Iszlám Állam százával csempészi be a fanatikus követőit a kontinensre.
Az Iszlám Állam könnyedén juttatja be katonáit az európai térségbe, embereik a bevándorlók közé vegyülve nem keltenek feltűnést. Vannak, akik azonnali akciókat szorgalmaznak, de vannak úgynevezett alvó sejtek is, akik idővel aktivizálják magukat. Nem kizárólag sejtszerűen dolgoznak, az önálló, egyénileg kivitelezett támadások is roppant népszerűek.

Sarfot elárulta, hogy a terrorcsoport Emni nevű szárnya, Abu Muhammad al-Adnani vezetésével egy szigorú hierarchiára épülő katonai egység, mely feladata az újonnan érkezők kiképzésének koordinálása. Az Emninél képezték ki a párizsi terroristákat is többek között, de az Emni készítette fel akciójára a tunéziai merénylőt is. Az interjúalany szerint Spanyolország, Franciaország, Belgium, Ausztria, Németország és egyéb európai országok is el vannak árasztva iszlamista szélsőségesekkel. Hangsúlyozta, hogy a dzsihadisták beépültek a szervezett bűnözésbe is, így lehetőségeik még szerteágazóbbak.

Harry Sarfo közli a New York Times kérdésére, hogy a jövőben várhatóak nagyszabású terrorakciók az európai országokban, főként azokban az országokban, akiknek hadereje csatlakozott az Iszlám Állam elleni nemzetközi harchoz, de akár más országokra is lecsaphatnak.

33AC3D2D00000578-0-image-a-1_14620051897571
Harry Sarfo az ISIS egyik propagandavideójában.

A New York Times kihangsúlyozza, hogy megerősíteni nem tudja Sarfo szavait, de az azóta bekövetkezett véres terrorista támadások alátámasztják az elmondottakat. Ha valóban igaz, hogy több száz, több ezer fanatikus várja az akcióra felszólító parancsot, Európára brutális korszak vár.

Belegondolni is szörnyű abba, hogy iszlamisták bosszútól fűtve terveznek megfélemlítő, demonstratív támadásokat, melyeket gyakorlatilag lehetetlen feltérképezni a hatóságoknak. Bárhol lecsaphatnak, gyűlölnek bennünket, európaiakat.

Vészterhes idők következnek, a gyűlölet felerősödik és vihart támaszt. Európa pedig alámerül a szélsőséges terror poklában.

(Kallós Roland – ÚjErő.net)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink