19.8 C
Budapest

„Az utolsó spártai” – interjú Kerepeczki Gáborral

A Magyar Szigetről már sokan ismerhetik Kerepeczki Gábort, aki a ketrec szorítói között felejthetetlen pillanatokat okozott mindenkinek. Sport, küzdelem, kitartás – a főszerepben Kerepeczki Gábor.

Mi vezetett arra, hogy a MMA-t illetve ezt a fajta küzdősportot válaszd magadnak? Ezzel is kezdted a küzdősportokat?

DSCF3379
„Az utolsó spártai” – Kerepeczki Gábor

Mindig is kerestem a legkeményebb, legösszetettebb küzdősportot. Tíz éves koromban kezdtem el cselgáncsozni majd WTF Taekwon-doval folytattam, amiben többször nyertem Magyar Bajnokságot. A kilencvenes évek közepe táján indult el az „utcai harc”, ami akkoriban a legösszetettebb küzdelmet adta. Ebben a szabály rendszerben Gyulán nyertem területi bajnokságot és Sopronban voltam második helyezett. Részt vehettem az országos döntőben is.

Magától értetődik a kérdés, hogy melyik volt a legemlékezetesebb meccsed? Illetve talán az is, hogy milyen volt a legemlékezetesebb kiütésed?

A legelső MMA mérkőzésem nem indult fényes sikerrel. Többségi döntéssel, pontozással kaptam ki. Utána a Magyar Szigeten ütköztem meg Papp Sün Sándorral bár gyorsan és KO-val győztem, de mégsem vagyok erre büszke, mert egyáltalán nem tartoztunk egy kategóriába. Majd ismét egy vesztes mérkőzés következett. Kálucz Martinnal szembe maradtam alul. Ez volt eddigi legfájóbb vereségem mivel hazai pályán, családom előtt történt.

Hogy élted meg, ezt a vereséget? Hogyan tetted túl magad ezeken az időszakokon?

Nehezen dolgoztam fel, mert szerintem, aki könnyen túllép egy vereségen, az nem tett meg mindent a felkészülésért! Nehéz volt újra kezdeni az edzéseket mivel pokoli edzésmunkát fektettem ebbe a felkészülésbe. De mert nem adom fel könnyen ezért tudtam, ha nem a folytatást választom, akkor soha nem fogok megbékélni magammal. Ezt bizonyítja a következő Magyar Szigeti küzdelmem is, ahol egy romániai judóssal mérkőztem. Már az első menet első másodperceiben részleges bokaszalag szakadást szereztem. A második menetben egy erős jobbostól padlóra kerülvén kemény csatában tudtam megfordítani a mérkőzést és kiütni ellenfelemet. Számomra ez volt az eddigi pályafutásom legemlékezetesebb küzdelme! Ezt követően Veszprémben volt mérkőzésem ahol ugyancsak „Betyár” színekben léptem ketrecbe. Itt egy lengyel srác járatta meg velem a padlót mielőtt ko-val felülkerekedtem.

Meséld el egy edzésnapodat! A fiatalokat biztos érdekli, hogy miként kezdi és éli meg egy munkával teli napját a küzdősportokkal foglalkozó harcos.

DSCF3369Egy edzésnapom következő: délelőtt futás, erősítés. Ebbe beletartozik traktorkerék forgatás, szökdelések „kalapácsolás”, erősítő és gyorsító gyakorlatok. Délután a szakmai munkával telik. Álló és földharc technikák gyakorlása és küzdelem. A versenyekre való felkészüléskor az idővel arányosan nő az akarat az akarás jelentősége. A kisebb – nagyobb sérüléseket, fizikai, lelki fáradságot leküzdve kell egyre jobban és többet teljesítve eljutni addig, míg eljön a küzdelem napja. A ketrecbe lépni csak testileg, lelkileg tökéletesen felkészülve lehet. Mikor rázárják az ajtót az emberre ott és akkor dől el „ki hány kilós” mennyit is ér valójában. Ott nincs mellé beszélés! Ott már csak magára, felkészülésére támaszkodhat az ember.

Hogyan “találkoztál” a Betyársereggel?

A Betyárokkal barátaimon keresztül a hazafiak Edzőtermében találkoztam először.

Mit üzensz a mai fiatalságnak? Miért válasszák a K1-et, MMA-t? Milyen dolgokra figyeljenek, mielőtt elhatározzák magukat? Gondolok itt arra, hogy mit kell vállalniuk, feláldozniuk ezért a sportért?

tyirityánkerepeczki
Tyirityán Zsolt és Kerepeczki Gábor

Karate, boksz, thai boksz, cselgáncs edzések látogatását mindenkinek csak javasolni tudom. Mint minden küzdősport az MMA is jelentősen hozzá járulhat a testi-lelki fejlődéséhez. A versenyzést viszont csak teljesen eltökélt, szellemileg, fizikálisan maximálisan felkészült harcosoknak ajánlom!

Hol lesz a legközelebb mérkőzésed? Mesélj erről a meccsről! Mit várhatunk, kivel küzdesz meg és milyen meccseket láthat még a nagyérdemű?

Következő mérkőzéseim Újszilváson és a Magyar Szigeten lesznek a nyár folyamán.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink