30.2 C
Budapest

Budapest a miénk! – A Betyársereg védte a fővárost a Kitörés hétvégéjén

A tavaly történt antifa támadások után a Betyársereg zéró toleranciát hirdetett. Idei, Budapestet lefedő akciójuk péntektől vasárnap estig tartott. A Betyárok a fővárost járták csoportokban és keresték azokat a baloldali férgeket, akiknek most is eszébe jutna magyar emberekre támadni.  Emellett a szervezők kérésére a Kitörés Túra védelmét is ellátták.

Előzmények

A kommunisták a Becsület Napi megemlékezés és Kitörés Túra napjára nagy pofával hirdették, hogy nem lesz nyilvános szélsőjobboldali megmozdulás. Úgy gondolták, ők majd  megmutatják Budapestnek, hogy itt nem rúgnak labdába a „nácik”. A valóság azonban hamar megtalálta őket, a Légió Hungária ugyanis a Hősök terén tartott egy nagyobb létszámú eseményt. A Betyársereg pedig végigvonult a Váron és a legautentikusabb helyen, a Kapisztrán téren koszorúzott és emlékezett meg a Várvédő hősökről és a Kitörésben részt vett katonákról. De más se jött össze az antifának aznap.

A Betyársereg a Kapisztrán téren koszorúzott

Az antifa szégyene

Demonstrációnak szánt szégyenteljes és gyáva vonaglásukat ugyanis minden oldalról szoros rendőrsorfal fogta közre, emellett a pofájuk elé tett maszkot, sálat is levetették róluk a rendőrök. Az egyik nyomorult erre sem volt hajlandó, ellene büntetőeljárás indult. Ráadásul a kékruhások az M1 autópályán egy Németországból jövő antifa buszt is megállítottak és olyan alaposan átvizsgáltak, hogy az importált anarchista retkek már nem értek oda a demonstrációra. A fővárosba meghirdetett széleskörű rendőri ellenőrzés során természetesen a Betyársereg tagjait is igazoltatták, akik együttműködve fogadták a rövid és korrekt eljárást. Az antifa megtanulhatta, hogy Magyarországon a  rendőr és a hazafi egy oldalon állnak, mégpedig a rend oldalán! A Betyárok emellett a hétvégén Budapest számtalan pontján megjelentek, keresték, van-e „bátor”antifa valahol.

A Széll Kálmán téren igazoltatták alaposan a rendőrök a baloldali retkeket

Budapest a miénk

A Betyársereg nemcsak koszorúzott a Várban, hanem a fővárosra és a Túrára is ügyelt, péntektől vasárnap estig. Kisebb, gyorsan mozgó csoportjai folyamatosan szemmel tartották Budapest stratégiai pontjait. Gyalog, tömegközlekedéssel, motorokkal és autókkal járták a fővárost, hogy ha az antifa bárhol bármivel próbálkozna, hát emberére akadjon.

A tömegközlekedési eszközökön is megjelentek az elszánt harcosok.
Autóval is járták az utcákat, néha még társaság is akadt hozzá

A pályaudvarokat is rendszeresen ellenőrizték, hogy a vonatról leszálló senkiháziak egyből lássák: figyelik őket.

A Betyárok a pályaudvarokat, közlekedési csomópontokat is szemmel tartották
Motorokkal is cirkáltak a gyorsan mozgó egységek

A Vár környékén is folyamatos volt a készenlét. Őrizték a lerakott koszorúkat, emellett a Túrára egyesével-kettesével érkező sportolókra is figyeltek a hazafiak.

Vigyáztak a kegyelet koszorúira, melyeket előszeretettel rongál meg az antifa csürhe
Az érkező túrázókra is figyeltek…
… a sokat próbált Betyárok

A Széll Kálmán tér és környéke sem maradt ki a  fókuszból, valamint a Városmajorban lévő hősi emlékmű is erős figyelmet kapott.

Már a gyülekező előtt jelen voltak a megfigyelők

 

Főhajtás és jelenlét a világháborús emlékműnél

A tavalyi gazdagréti támadás helyszínét is meglátogatták a Betyárok, kegyeleti és figyelemfelhívó jelleggel. A komoly létszámnak köszönhetően nagy területet tudtak lefedni a fővárosból, sok helyszínen jelentek meg.

A tavalyi támadás helyszíne. Többet ilyen nem lesz.
A város számtalan pontján…
… jelentek meg a harcosok
Este is aktívan folytatódott az utcai jelenlét

Őrzők a Kitörés Túrán

A tavalyi antifa támadások okán sok túrázó azután döntött az indulás mellett, amikor a szervezők nyilvánossá tették, hogy a Betyársereg fogja vigyázni az útvonalat.  Több, mint 3400 részvevő indult el idén a Kitörés Túrán. Ekkora tömeget persze nem merne megtámadni az antifa csürhe, de a leghátul menőkkel, lemaradókkal már más a helyzet. A túrát szervező Hazajáró Egylettel a Sereg baráti viszonyt ápol, így az állandó városi jelenlét mellett a Betyárok vállalták magukra a túrahátvéd szerepét is. A túrázók mögött menve folyamatosan ügyeltek arra, hogy egyetlen lemaradónak se eshessen bántódása.

Indul a túra, a hátvédek készen állnak

Mindemellett a túra útvonalát is több ponton biztosították a Betyársereg csoportjai. Az ellenőrzőpontok környékét is rendszeresen meglátogatták.

Előzetes útvonalbiztosítás indulás előtt…
… és éjszaka is.

Természetesen magán a Kitörés Túrán is elindultak Betyárok, akik a tömegben gyalogolták végig az embert próbáló távolságot. A hátvédek az utolsó túrázóval, valamikor vasárnap déli 12 óra előtt értek be a célba. A túra szomori célállomásában is állandó volt a harcosok jelenléte, az érkező, majd egyénileg távozó túrázók védelmében.

Volt, aki a Betyárseregből már a tizedik alkalommal vágott neki a 60 kilométeres távnak
A szervezők és a résztvevők a célban is örültek a Betyárok megjelenésének

 

Fényben áll a Hősök Útja

Vasárnap délután kezdődött a hétvége utolsó rendezvénye, a hagyományos mécsesgyújtás. A hazafiak, mint minden évben, most is sorba elhelyezett mécsesekkel világították meg a Várból a Széna tér felé kitörő katonák útját. A Betyársereg természetesen itt is képviseltette magát, a szemerkélő esőben lezajlott megemlékezés is rendben, megzavarás nélkül ment végbe.

Mécseslánc világítja meg a hősök útját

Budapest a miénk

A Betyársereg a többnapos, nagyszabású akciójával nyomatékosan kirakta az irányjelzőt a szélsőbalos csürhének.  Ide nem sétálhat be még egyszer az antifa csőcselék, hogy magyar embereket támadjon meg orvul. A régi magyar mondás szerint egyszer volt Budán kutyavásár! A Betyársereg megmutatta, hogy képesek egy ilyen mozgósítást igénylő akciót megszervezni, több napon át nagy területeken lefedve figyelni, jelenlétet mutatni, növelni a magyar emberek biztonságérzetét és a csatornából előmászott patkányok értésére adni, hogy jobban járnak, ha be sem teszik ide a lábukat. Sem az aljas, gyáva viselkedésük, sem a felforgató eszméik nem kellenek ennek az országnak.

Ez AMI ORSZÁGUNK, A MI VÁROSUNK ÉS MEG FOGJUK VÉDENI!

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink