4.5 C
Budapest

Ciánnal akarták megmérgezni Beregszász ivóvízét, hogy „megtisztítsák a várost a magyaroktól”?!

Fiatalok egy csoportja ciánnal akarta megmérgezni a kárpátaljai, többségében magyarlakta település, Beregszász ivóvízhálózatát – írta meg a karpatalja.ma. A Police Control Ukraine nevű Facebook-oldal szerint az volt a szerencse, hogy az ukrán elhárításnak sikerült feltörnie a titkos csatornájukat, melyben többek között arról írtak, hogy meg akarják tisztítani a magyaroktól Beregszászt. A hírt egyelőre nem erősítették meg.

Az ötfős bandából két személyt elfogtak, hármukat még keresik. A lefoglalt port tartalmazó csomagokat Ungvárra és Kijevbe küldték, a hatóságok egyelőre nem adnak bővebb információt.

A hivatalos szervek a hírt egyelőre nem erősítették meg, annak valóságtartalmát ellenőrizzük. Amint van hivatalos válasz, cikkünket frissítjük.

Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetője cáfolta az értesüléseket.

Az biztos, hogy a társaság „titkos” telegram csatornáját sikerült feltörni

Barta József a megyei ügyészséghez fordult a kárpátaljai magyarságot ért provokációk és megfélemlítések miatt!

A kárpátaljai magyar közösség rendkívül aggódik a közelmúltban történt események miatt – írja a KMKSZ alelnöke az ügyészségnek címzett levelében. A hatóságok magyarázatát várja arra vonatkozóan, hogy voltak-e olyan személyek, akik bűncselekményre készültek a beregszászi lakosok ellen – olvashatjuk a Karpat.in.ua portálon.

Fokozódó sovinizmus

A Szent Korona Rádió adott hírt róla először, hogy a Jobb Szektor egyik tagja (vagy magát annak valló) fenyegetőzik a magyarok kiirtásával, többek között a gyerekek megölésével is. Rá pár napra, ukrán hatóságok kezdték el terrorizálni a magyar intézményeket, kulturális egyesületeket.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)
spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink