12.8 C
Budapest

Dicsőség a hősöknek és tisztelet a túrázóknak! – beszámoló az Attila Védvonal Emléktúráról

Idén harmadik alkalommal került sor az Attila Védvonal Emléktúrára, mely több szempontból is egyedülálló a nemzeti oldalon. Az eseményen, ahogy eddig mindig, most is jelen volt a Betyársereg, hogy segítse a szervezők munkáját. A Betyársereg és a HVIM beszámolója.

12092613_578142175659445_898339209_n

Idén mostoha időjárás várta az Attila Védvonal túrázóit és szervezőit. Most is két ellenőrzőpontot adott a Betyársereg. Egyet a Szent László kilátónál, ami a rövidebb útvonalat választók indító pontja volt, valamint egy másikat a Bolnoka gerincen. A budapesti klán 7 fővel képviseltette a sereget és ismét magasra tettük a mércét, ugyanis ilyen körülmények között is ki tudtuk szolgálni a túrázók igényeit.

12092614_578142078992788_1156675087_n

Minden tiszteletet megérdemel az a kb. 130 fő, aki idén elindult a túrán. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak! Szavak helyett következzenek a képek, amik önmagukért beszélnek, remélhetőleg jövőre még több ember jön ki a természetbe, végigjárni azt a védvonalat, ahol a Hősök életüket adták a haza védelmében!

Hősök nyomában jártunk – a vármegyések beszámolója a túráról

 Idén harmadik alkalommal került sor az Attila Védvonal Emléktúrára, mely több szempontból is egyedülálló esemény. Egyrészt (sajnos) jelen pillanatban nincs még egy olyan rendezvény, amely az egész nemzeti oldal számára lehetőséget ad arra, hogy minden ellentétet félretéve közösen mutathassunk fel valami értéket, másrészt mivel teljesítménytúráról van szó, így olyan személyek is eljönnek a rendezvényre, akik egyébként soha nem találkoznának a hazafias csoportokkal, és az általuk képviselt világnézettel.

12092469_578142065659456_1481867237_n

A túrán tagszervezetünk az elmúlt évekhez hasonló módon szervezőként, pontőrként, és résztvevőként egyaránt jelen volt. Az idei évben szervezői szempontból olyan tekintetben volt némi bonyodalom, hogy az eddigi főszervező átruházta Barcsa-Turner Gábor HVIM társvezetőre feladatait, de mivel mindannyian rendelkezünk “némi” rendezvényszervezői tapasztalattal, így szerencsésen úrrá lettünk a dolgon. Idén az indítás, és rögtön az első állomás pontőrsége volt tagszervezetünk feladata, melyet szintén sikeresen elláttunk a zord időjárási viszonyok ellenére. A budapesti csapatból sajnos csak két ember tudott elindulni a túrán, és egyiküknek sérülés miatt nem sikerült teljesíteni a teljes távot, tehát 50%-os eredményességgel “dolgoztunk”.

DSC_0184

Hogy ne csak áradozzunk a rendezvényről annyi kritikát azért megfogalmazunk a “civil” teljesítménytúrázókkal szemben, hogy ha már egy komoly történelmi háttérrel rendelkező, kegyeleti emléktúrán vesznek részt, akkor illett volna érdeklődést mutatni ilyen irányba is. A sport, és az egészséges életmód rendkívül fontos, de üres időtöltés csupán, ha az embernek nincs igénye tartalommal megtölteni.

Mivel a túra hivatalos oldalán rövidesen közzé lesz téve egy részletes beszámoló, így mi nem eresztjük bő lére miénket, beszéljenek helyettünk a képek.

(Betyársereg, bp.hvim.hu)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink