15.4 C
Budapest

Egyre nagyobb az összefogás a bebörtönzött székely fiatalok melletti kiállásért

Mint ismeretes, a román hatóságok jogerős ítéletet hoztak két székely fiatalember ügyében, akiket öt év börtönbüntetéssel sújtottak terrorizmus vádjával. A nevetséges és egyben félelmetes ítélet óriási felháborodást keltett az egész Kárpát-medence magyarsága körében. Rengetegen szólaltak meg az ügyben és minden lehetséges fórumon harcolnak az igazságtalanul börtönbüntetésre ítélt Beke Istvánért és Szőcs Zoltánért.


Juli. 11. Budapest. Szabadságot a székely politikai foglyoknak

A koncepcionális eljárásban öt-öt év letöltendő börtönre ítélt és elzárt székely vármegyések melletti kiállásra szólít fel a HVIM, rámutatva arra, hogy nemcsak őellenük, hanem az egész magyarság, a Magyar Állam megfélelmítése a célja a soviniszta román politikának. Szombaton Kézdivásárhelyen, jövőhét szerdán, 18 órától tüntetés Budapesten, ahova várnak mindenkit szervezettől és pártállástól függetlenül, hiszen “nemzeti minimum” az egymás melletti kiállás.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két székelyföldi vezetőjét ártatlanul, egy gyalázatos koncepciós eljárásban, kitalált és légből kapott vádak alapján öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság. A vérlázító és minden alapvető jogot lábbal tipró ítélet szembemegy nemcsak a védelem által felsorakoztatott egyértelmű bizonyítékokkal, de a bukaresti bíróság elsőfokú döntésével is, aminek során a két hazafit felmentették a terrorcselekmények vádja alól.

Botrányos és elfogadhatatlan az a jogtalan eljárás, ahogyan Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt elhurcolta a rendőrség otthonaikból. A hivatalos ítéletet és indoklást ugyanis még mostanáig sem kapták kézhez sem ők, sem ügyvédeik, aminek hiányában a bebörtönzés elleni óvást sem tudják benyújtani az ügyvédek. Nemzetközi felülvizsgálat kezdeményezését indítottuk el az ügyben, hiszen tűrhetetlen, hogy az Európai Unióban ilyen brutális jogtiprás megtörténhet.

Egyértelmű, hogy a két székely vármegyés elhurcolása és bebörtönzése nem csupán a HVIM, hanem minden magyar ember ellen elkövetett, példátlanul kegyetlen támadás. A soviniszta román államgépezet által meghozott ítélet fenyegetés Magyarország és Erdély valamennyi lakosának, aminek megfélemlítő üzenete, hogy a román államhatalom megtehet bármit, amit akar. El nem követett tettekért, a jogállamiságnak a látszatát is felrúgva lecsaphatnak mindenkire, aki bátran, megalkuvás nélkül kiáll az erdélyi, partiumi vagy székelyföldi magyarság jogaiért és érdekeiért.

Ezúton hívunk minden hazafit pártállástól és szervezeti hovatartozástól függetlenül tiltakozó megmozdulásainkra:
Kézdivásárhelyen, július 7-én (szombaton), 18 órától kezdődő tüntetésre a Gábor Áron térre, valamint
Budapesten július 11-én (szerdán), 18 órától, Románia Nagykövetsége elé, hogy közösen tiltakozzunk nemzeti szuverenitásunk és identitásunk meggyalázása ellen.

Legyen nemzeti minimum a magyarok egymás melletti kiállása! Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak!

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
országos vezetőség


A Mi Hazánk Mozgalom is a Székely Hazafiak mellett

A Mi Hazánk Mozgalom utcára hívja szimpatizánsait hogy tiltakozzunk nemzeti szuverenitásunk és identitásunk meggyalázása ellen.

Találkozzunk holnap 18:00 órakor a Román Nagykövetség-nél Budapesten!

Kiállunk a székely vármegyések, Beke István és Szőcs Zoltán mellett!


Közlemény Beke István és Szőcs Zoltán börtönbüntetése ügyében

Anyaországi és határon túli magyar ifjúsági szervezetek fogtak össze és adtak ki együtt egy közleményt, mely kitartásra és a bebörtönzöttek melletti tüntetésre buzdít. Az erdélyi magyar pártok által közösen szervezett tüntetése július 12-én lesz Kézdivásárhelyen.

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), a FIDELITAS, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), a Minta Ifjúsági Szervezet, a KMKSZ Ifjúsági Szervezet, a Via Nova – Új út és a VMSZ Ifjúsági fórum közös közleménye Beke István és Szőcs Zoltán elítélése kapcsán.

Alulírottak, a Kárpát-medence szerte működő magyar ifjúsági szervezetek vezetői megrendüléssel, értetlenül állunk a Beke Istvánra és Szőcs Zoltánra jogtipró módon kirótt 5 év börtönbüntetés előtt.

Megdöbbentő, hogy a székely terroristaperként elhíresült koncepciós eljárás után másodfokon, koholt vádakkal több évre elzárják a családjuktól, barátaiktól, közösségüktől nemzettársainkat, főképp, mikor alapfokon már felmentették őket.

Ezzel a bírósági döntéssel a múlt század legsötétebb, legkeményebb kommunista időszakának hangulatát idézik, ami egy modern jogállamban nem történhetne meg. Meggyőződésünk, hogy az ítélet hátterében a magyar közösség megfélemlítése és a már amúgy is létező magyarellenesség felszítása állhat. Mint mindig, a román politikai elit a ,,magyar kártyával” próbálja elterelni a figyelmet az általa okozott kaotikus állapotokról. Ugyanakkor azt gyanítjuk, hogy a román titkosszolgálat nemzetbiztonsági okokra hivatkozva próbálja bebiztosítani az intézmény költségvetését.

Szilárd meggyőződésünk, hogy egy önmagát jogállamként meghatározó európai országban magánbeszélgetésekből összeollózott hanganyagok alapján minden szándék és tett híján nem szabadna évekre elítélni és bezárni senkit.

Kérjük a Kárpát-medence magyarságát, hogy kövesse figyelemmel székely testvéreink sorsát és ne nézze szótlanul a magyarellenes jogtiprást. Bátorítjuk erdélyi nemzettársainkat, hogy éljenek a törvény által biztosított lehetőségeikkel és aktívan vegyenek részt a Beke és Szőcs kiszabadításáért szervezett megmozdulásokon, így a július 12-én az erdélyi magyar pártok által közösen szervezett tüntetésen is, Kézdivásárhelyen.

Felkérjük a Kárpát-medence összes magyar politikai és egyházi szereplőjét, hogy a kérdést tartsa napirenden, az EP-képviselőket pedig, hogy minden lehetséges csatornán tájékoztassák a nagyvilágot erről az európai- és román jogot csúfoló ítéletről.

Nem engedhetünk a magyarellenes megfélemlítésnek!

Ma Beke István és Szőcs Zoltán, holnap mi.

Erőt, kitartást és türelmet kívánunk Nektek és családotoknak!

  1. július 10.
  • Sorbán Attila Örs – Erdélyi Magyar Ifjak
  • Böröcz László – Fidelitas
  • Nacsa Lőrinc – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség
  • Olteán Csongor – Magyar Ifjúsági Értekezlet
  • Fancsali Barna – Magyar Ifjúsági Tanács
  • Tőke Ervin – Minta ifjúsági szervezet
  • Dobsa István – KMKSZ Ifjúsági Szervezet
  • Gubik László – Via Nova – Új út
  • Fehér Szabolcs – VMSZ Ifjúsági Fórum

(PestriSrácok, HVIM, Mi Hazánk nyomán Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink