9.2 C
Budapest

Erőszak és zaklatáshullám újévkor: megkéseltek egy osztrák nőt, mert bibliát olvasott

Még csütörtökön Timelkamban egy fiatal afgán bevándorló megkéselt egy 50 éves osztrák asszonyt, amiért az felolvasást tartott a Bibliából egy befogadóállomáson. Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban pedig többen panaszt tettek a rendőrségen szexuális zaklatások miatt a szilveszteri rendezvények után – jelentette vasárnap az APA osztrák hírügynökség.

clipboard01_228

EGY KIS „TÚLREAGÁLÁS” BÚCSÚZÓUL

Még csütörtökön történt az az incidens, melynek során a felső-ausztriai Timelkam menekülttáborában egy 22 éves afgán bevándorló késsel esett neki egy osztrák hölgynek, akit keresztény migránsok hívtak meg a létesítménybe, hogy felolvasson számukra a Bibliából.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint a fiatal férfi berontott a konyhába, ahol a keresztény gyülekezet a felolvasást hallgatta, majd szó nélkül rátámadt áldozatára, akit a mellkasán próbálta megszúrni, de szerencsére a nő vastag télikabátja felfogta a döfések javát, így a hölgy kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst.

A kiérkező rendőrök letartóztatták az afgán fiatalembert, aki saját bevallása szerint „személyes okokból kissé túlreagálta” a Biblia-olvasást.

KÖLNI „ÚJÉVKÖSZÖNTŐ”, OSZTRÁK KIADÁS?

Az újév sem indult jobban az osztrákok számára: a kiemelt biztonsági intézkedések ellenére szilveszterkor Innsbruckban öt nő tett panaszt szexuális zaklatás miatt

A rendőrség közlése szerint öt-hat „külföldi kinézetű”, 30 év körüli férfi erőszakoskodott a német, román és olasz állampolgárságú nőkkel. Az ügyben egyelőre senkit sem vettek őrizetbe, a térfigyelő kamerák felvételeinek kiértékelése még tart.

Salzburgban három nő tett feljelentést, egyikük szerint az elkövető „ázsiai külsejű” volt, egy másik leírása alapján egy „déli országból származó” férfi támadt rá. A harmadik nőt egy helyi taxisofőr zaklatta, akit a hatóságok már őrizetbe is vettek.

A salzburgi rendőrség szóvivője szerint – tekintettel a tavalyi tapasztalatokra – nem kizárt, hogy a következő napokban további nők fognak feljelentést tenni szexuális zaklatás miatt.

Az osztrák fővárosban három szexuális támadást jelentettek a rendőrségen.

(AlfaHír)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink