14.3 C
Budapest

Festung Budapest: A sajtó hazudik, a megemlékezés meg lesz tartva!

Az elmúlt napokban számos sajtótermék közölte a hírt, mely szerint a rendőrség betiltotta a Becsület Napja megemlékezést. A hír futótűzként terjedt, annak ellenére, hogy ebben a formában egyáltalán nem igaz. Február 8. napján ismét felsorakozunk, és egy fővárosi közterületen tisztelgünk a 75 évvel ezelőtti események hősei és mártírjai előtt!

Az elmúlt évek gyakorlata alapján a gyülekező pontos helyét és idejét csak pénteken (február 7.), az esti órákban hozzuk nyilvánosságra. Jelen pillanatban annyit közölhetünk, hogy kora délután, a budai oldalon fog sor kerülni az eseményre.

Viselkedési irányelvek a résztvevők és a sajtó munkatársai számára:

Zászlók és molinók: Csak azon zászlók; molinók; transzparensek használatára nyílik lehetőség rendezvényünkön, melyek 2020. február 6-ig bezárólag regisztrálásra kerülnek a [email protected] e-mail címen.

– Koszorúzás: A rendezvény keretei közt csak azon szervezetek jogosultak koszorú elhelyezésére, amelyek 2020. február 6-ig bezárólag regisztrálnak a [email protected] e-mail címen. Minden résztvevőt buzdítunk, hogy hozzon magával mécsest; koszorút; egy szál virágot, melyeket a rendezvény végeztél lesz lehetőség elhelyezni a hősök emlékkeresztjénél.

– Öltözködési irányelvek: Minden résztvevőt megkérünk, hogy az egységes és méltóságteljes megjelenés érdekében fekete öltözékben jelenjen meg. A hatályos jogszabályok értelmében tilos a rendezvény ideje alatt az arc eltakarása; katonai forma/egyenruha; illetve tiltott önkényuralmi jelképek viselete (horogkereszt; nyilaskereszt; dupla sieg rúna (SS); totenkopf; ötágú vörös csillag; sarló és kalapács). Attól függetlenül, hogy egyetértünk-e a vonatkozó törvényekkel, az esemény sikeres megtartásának érdekében rendezőink kizárják azokat a személyeket sorainkból, akik nem tettek eleget a felhívásban foglaltaknak. Továbbá arra is felhívjuk figyelmeteket, hogy az igénytelen megjelenés, nemzeti jelképeink; meggyőződésünkből fakadó szimbólumaink irreális mennyiségben való viselete távolról sem méltó hős elődeinkhez, ezen szimbólumok valós jelentéstartalmához. A magyar szélsőjobboldalnak példaként kell megjelennie az utcán, nem pedig riasztó, komikus jelenségként.

– Alkoholfogyasztás/dohányzás: A rendezvény teljes ideje alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Az illuminált állapot kizáró ok a részvétel alól, a rendezvény alatt történő alkoholfogyasztás kizáró ok a részvétel alól.

– Politikai pártok: Politikai pártok semmilyen formában nem jelenhetnek meg az eseményen. Párttagság minden szervezeti jelzés nélkül nem kizáró ok, azonban nyomatékosan megkérjük ezen formációk közismert prominenseit, hogy ne jelenjenek meg rendezvényünkön. Egy közszereplő nem elvonatkoztatható az általa képviselt párttól, puszta jelenlétük üzenet értékkel bír, így ezeket a személyeket nem látjuk szívesen sorainkban.

– Sajtó: Az eseményen csak a szervezők által kijelölt személyek jogosultak interjút adni. A sajtó azon képviselőinek, akik a résztvevőkkel próbálnak interjút készíteni azonnal el kell hagyniuk a rendezvény területét. A megemlékezőket megkérjük, ha ilyet tapasztalnak jelezzék a rendezőknek.
A rendezvény során a sajtó képviselői csak olyan területekről készíthetnek felvételt, melyek már kívül esnek a bejelentés által érintett zónán. Ha ez valaki számára nem egyértelmű, érdeklődjön a rendezőktől. Ezen figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása azonnali kizárást von maga után.

– Akik nem azonosulnak a rendezvény céljával: Ha a rendezők a beléptetés során azt vélelmezik, hogy valaki nem azonosul a rendezvény céljával, akkor bővebb indoklás nélkül kizárják az illetőt/illetőket az eseményről.

A fent felsorolt irányelvek bármelyikének, illetve a helyszínen a rendezők utasításainak figyelmen kívül hagyása minimum figyelmeztetést, súlyától függően kizárást von maga után.

Becsület Napja Szervezők

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink