15.4 C
Budapest

Győzelem! Kiengedték a börtönből a székely vármegyéseket

Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt éjfélkor kiengedték a Bukaresti börtönből, a székely vármegyések házi őrizetbe kerültek – tudta meg az Alfahír. Egy csatát megnyertünk, de a háborút még nem!

szocs
Szőcs Zoltán immár családi körben

A román bíróság az ügyvédjeik sokadik fellebbezését elfogadva tegnap délután úgy határozott, hogy elrendeli a házi őrizetet. Szőcs Zoltánért és Beke Istvánért már el is ment családjuk a bukaresti börtönbe, és hazamentek.

Az ügy körülményeire jellemző, hogy portálunk jogi szakértője szerint már az elmúlt hónapokban is látszott:  a román bíróság is tudta, hogy teljesen tarthatatlanok a vádak és csak politikai okok miatt tartottak őket előzetes letartóztatásban, házi őrizetbe való kiengedésüket pedig egyértelműen a nyári politikai uborkaszezonra időzítették.

Bár a román média már tegnap délután megkapta a házi őrizetről szóló hírt, most egységesen agyonhallgatta. Pedig elég komoly hírértéke van annak, hogy ki kellett engedni a fogva tartásból a két „veszelyes terroristát” akikkel decembertől áprilisig folyamatosan riogattak a román népet. Szőcs Zoltán első szabadlábon adott üzenetében elmondta: megerősítette a börtön és Isten segítségével folytatják a küzdelmüket a székely igazságért.

Köszönetet mondott minden nemzeti érzelmű magyarnak, hogy kiálltak mellettük és összefogtak az igazságtalansággal szemben.

(AlfaHír nyomán Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink