11 C
Budapest

„Hazafi, sportolj!” – Szolnoki testvérünk maratoni futáson bizonyított

A Betyársereg szolnoki klánjának veterán harcosa megmutatta, hogy erős akarattal a napi 12-14 óra munka mellett is meg lehet csinálni egy maratoni távot.  A becsületes felkészülés mellé erős hit és akaraterő is társult, és ez a valódi harcos jellem ismérve! Testvérünk beszámolója a Balaton Szupermaraton versenyről.

„Hazafi, sportolj!” S minden sport alapja a futás, kocogás. Akár küzdő, erő, állóképességi sportról vagy katonai kiképzésről van szó a futás mindenhol ott van.

A mintegy 21 hetes felkészülés után vágtam neki 45 évesen, teljesen amatőr szintről életem első maratoni távjának. A becsületes és tisztességes felkészülésnek meg is lett az eredménye. A tervezett 4 óra 30 perces időhöz képest 4 óra 18 perc alatt teljesítettem a 42 km-es távot. A 20°C fokos márciusi hőmérsékletben, a Balaton északi partjának emelkedőkkel tarkított részén alföldi gyerekként meg kellett néha küzdenem, de tudjuk, hogy fejben dől el minden, és én nagyon akartam!

Beakartam bizonyítani és utat mutatni, hogy semmi sem lehetetlen, hogy teljesen amatőrként a napi 12-14 óra meló mellett igen is meglehet csinálni olyan dolgokat, amiket elhatározunk!

Lehet időt szakítanunk testünk és lelkünk nevelésére csiszolására, hogy erősek és felkészültek legyünk, hogy fel tudjuk venni a harcot, mert a magyar igen is HARCOS jellem! Csak kell hozzá az elhatározás az elszántság, kellő motiváció és a család, illetve a barátok megértése, segítsége és a legfontosabb, hogy bízz Önmagadban!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink