30.2 C
Budapest

Hogyan állította meg a HVIM a vonaglást? – beszámoló az idei ellenállásról

Idén húsz vármegyés sikeresen jutott be a homokos felvonulásra és állták el a menet útját 5-7 percre, nem kis riadalmat okozva. Odakint Budaházy Györgyék vezetésével körülbelül 200-300 ellentüntető tiltakozott motoros felvonulással vegyítve. Este a Romantikus Erőszak intézett „hangtámadást” Conchita Wurst elnevezésű lény koncertjével szemben. Barcsa-Turner Gábor, a HVIM vezetőjének összegzése a beszivárgó akcióról és az idei ellenállásról, de kitérve számos körülményre és néhány népszerű kérdést, illetve média hazudozást is tisztázva…

Az akció leírása

A HVIM mindig is úttörő volt a nemzeti oldalon és idén is valami egyedit alkottunk. Egyértelművé vált számunkra az elmúlt években, hogyha valóban sikeresen akarunk szembeszállni a sátáni menettel, akkor valami taktikai elképzelésre van szükség. A múltban is bizonyítottunk: volt, hogy egy bajtársunk mászott fel a kamionra tiltakozásul, de tavaly például a Lánchídon álltuk útjukat. Idén azt a tervet dolgoztuk ki és valósítottuk meg, hogy két-három fős csoportokban szivárgunk be a rendes beléptető pontokon álruhában, az álruha alatt a vármegyés pólóban, majd a második kamion mögött haladva, az Oktogont elhagyva kihúzzuk a táskába rejtve bejutatott molinót. Videón lehet megtekinteni az eredményt:

A legnehezebb része az elvegyülés volt: nem befeszülve, sőt, vidáman viselkedve, többezer aberrált, lelkibeteg, magamutogató, elmebeteg között vonulni, úgy, hogy ne lógjunk ki, még néha a bulizást is eljátszva. De nem lehetetlen küldetés, és a vármegyések jól állták ezt a fajta próbát is. Voltak köztünk, akik persze nem tudták elengedni magukat és feszengtek, de ez a természetes… Voltak rázós párbeszédek is: amikor az egyik előttem álló folyamatosan a buzizászlóját az arcomba tolta véletlenül, és ezt kerülgettem szórakozottan, nem lebuktatván magamat, hogy mennyire idegesít, akkor hátrafordultak, elnézést kértek, majd nevetgélve megjegyezték, hogy ez a „náci provokátorok kiszűrésére is alkalmas lehetne”. Nem tudták, hogy jó embernek mondják éppen és hogy nem alkalmas, ha egy fegyelmezett „náci provokátorral” állnak szemben. Néhány kép rólunk, ahogy álcázva vagyunk. A videónkban is van néhány vágókép…

Maga az akció 5-7 percig tartott. Meglepően könnyen sikerült felvennünk az alakzatot, a molinót kifeszíteni, de aztán percről percre egyre keményebb volt a helyzet. A tolerancia bajnokai másodpercenként váltak egyre agresszívebbekké és mentek át lökdösődésbe, jöttek nekünk. Szép halál lett volna bizonyára, de ebben az esetben vártuk a rendőrök közbeavakozását, gondoltuk, hogy ők is segítenek feltartóztatni a menetet, ha sorfalat állnak. De sajnos elég gyorsan intézkedésre szánták el magukat. Mivel nem a rendőrökkel jöttünk harcolni, ezért engedelmeskedtünk nekik és hagytuk magunkat letolni a kapualjba, ők pedig hagyták, hogy kifeszítsük a molinónkat a két oszlop között miután tisztáztuk, hogy most nem akarunk velük konfrontálódni. A menet elhaladása után csak igazoltatásra került sort, majd elhagyhattuk a helyszínt. Jövőre ismét találkozunk, és reméljük mások is kedvet kaptak az ilyen jellegű akciókhoz!

2018-ban újra feléledt a Magyar Ellenállás

A Budapest Pride ellen idén, több év kihagyás után, újra több szervezet egyesület erővel lépett fel: először a HVIM tiltakozott (katt), majd több szervezet is közleményt adott ki (katt). Aztán kezdődött egy eszmei alapozásnak is tekinthető rendezvénnyel (katt), ahol Budaházy György, Budaházy Edda, Dr. Jancsó Gábor, Barcsa-Turner Gábor, Gaudi-Nagy Tamás és Téglásy Imre beszélgettek, körbejárva a témát minden szempontból. Budaházy Eddának a HírTV-ben volt lehetősége kiállni a normalitás mellett (katt) és határozottan kiosztani és sarokba szorítania a Pride egyik főszervezőjét. Eközben Budaházy György több nyilvános beszélgetésükre is elment. Volt, ahol kiderült, hogy plüssállatokkal való szexuális aktus jogaiért is küzdenek a betegek (katt), de ami talán még súlyosabb, hogy iskolákba, tanárok segítségével is szeretnék megvalósítani a buzulást (katt).

A felvonulás ellen, a fenti, vármegyés akción kívül több szervezet is tiltakozott. Gárdamotorosok és a Betyársereg motoros klánja együttesen vonult fel kétkeréken, de az ellentüntetésen Budaházyék, Tyirityán Zsoltiék is kiálltak a normalitás mellett, sőt, még Orosz Mihály Zoltán volt érpataki polgármester is megjelent. Mintegy 200 ellentüntető volt elszórva a menet közelében. A teljes kordonozáson kívül eredmény az is, hogy a Hősök terén a Pozsonyi csatának emléknapját ünnepelték, így a buzeránsok nem tudták meggyalázni azt a teret.

Este a Conchita Wurst koncerttel szemben a Romantikus Erőszak intézett „hangtámadást” egy „ellenkoncert” formájában (katt), amit az Erő és Elszántság szervezett, háttérben összefogva szintén a többi szervezettel.

Miért kell kiállni a Pride-al szemben? Képek az idei provokálásokról is

Népszerű vélemény a buzivonaglás kapcsán, hogy egyszerűen nem kell tudomást venni róla és akkor abbahagyják. Magyarán ne foglalkozzunk velük, mert csak magamutogatásról van szó. Ez nagyon nincs így. Meg kell nézni, hogy tőlünk Nyugatabbra, ahol nincs lehetősége az ottani hazafiaknak kiállni homokos lobbival és a Pride-okkal szemben, ott mi a helyzet. Hatalmas népünnepélyként és a magyarországinál sokkal durvább megjelenésekkel (köztéri szexuális aktusokkal és egyebekkel) borzolják a kedélyeket. Aki nem hiszi, nézzen szét az interneten „Pride” keresőszavakat beütve.


Ez csak néhány fotó a gyermekmegrontásokról, amiket nyugaton művelnek – idehaza is sokan voltak kisgyermekkel

Az, hogy Magyarországon az első ilyen kezdeményezések után felhagytak az ilyen jellegű provokációkkal és rejtettebben csinálják, az annak köszönhető, hogy minden évben vannak, akik kimennek és nem tetszésüknek adnak hangot, sőt, voltak olyan évek, amikor nagyon súlyos ütközetek is zajlottak.

De mit lehet elérni, amikor ennyire körbe vannak kordonozva? Teszik fel a kérdést még a hazafiak is, majd az a válasz, hogy „semmit” és otthon maradnak. De pont itt követik el a hibát, hiszen a kordon is egy eredmény. Hiába hazudta most is a balliberális média, hogy bárhol lehetett csatlakozni a menethez, mert tudjuk, hogy nem lehetett (néhányan, akik késve érkeztek a helyszínre a közlekedés miatt, nem tudtak később sem bekapcsolódni, hiába voltak megfelelően öltözve). A buzeránsok szabadok akarnak lenni, azt szeretnék, hogy ne legyen velük szemben elutasítottság és szabadon vonulhassanak. A felvonulás napján, az Index nevű fertő az alábbi képpel illusztrálta a helyzetet – számunkra ez egy győzelmi lobogó:

Ki kell menni, ugyanis, ha nem mutatunk fel ellenállást, akkor a végén még tényleg kiszabadulnak a ketrecükből ezek a beteg lények. Az eszmei hátteréről annyit érdemes megjegyezni, hogy ez nem a „melegjogokról” szól pusztán, hanem az egész tradicionális, normális társadalmi berendezkedés felforgatásáról és az örökérvényű értékek eltaposásáról. A liberalizmus tort ül a hagyományok felett, itt ünneplik és ünnepeltetik meg ezekkel a szerencsétlenekkel azt, hogy legyőztek minket… Vajon miért zavarja ki egyre több és több multinacionális cég az alkalmazottait bulizni? Miért jelenik meg számtalan nagykövetség a helyszínen? A „homoszexuálisok” kezelésre szorulnak, nem jogi védelemre. Egyébként mások megrontásán kívül (házasságnak való elismerés, ami gyermekek örökbefogadásával járna) mindenhez van joguk, sőt… Próbáljon valaki mondjuk dolgozóként, az IBM-nél, a Microsoftnál, Vodafonenál nyíltan kiállni amellett, hogy ő ugyan nem megy ki erre a rendezvényre, mert nem ért vele egyet.

Mint említettem, most is provokálnak, csak nem merik olyan nyíltan. A vármegyés csapat, a megbeszéltek szerint, a 2-es kamion mögött helyezkedett el az akció kezdetéig. „Szerencsénk” volt, mert ez a kamion volt a „legnormálisabb”: autentikus cigány zene szólt diszkó alappal vegyítve, de csak felvételről, nem volt semmi „látványelem”. A többi kamionon volt minden, amitől hányni lehet: egymáson csúszómászó „fellépők”, antifasiszta performance ésatöbbi. De a „romakamion” is elég provokatív volt: rovásírásos feliratok, utalások a többségi társadalom értékeinek meggyalázására.

Jövőre ismét találkozunk!

Zárva a cikkünket, néhány kép a az idei, provokáló transzparensekről, kiírásokról:

(Barcsa-Turner Gábor – 64 – Szent Korona Rádió)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink