16.8 C
Budapest

„Így hazudnak a románok – így cáfolunk mi!” – A román hatóságok hadjárata a HVIM ellen

Elrendelték az előállított kézdivásárhelyi vármegyés 24 órás előzetes letartóztatását alkotmányellenes cselekedetek miatt, és mert állítólag nem tartotta be a fegyverekre vonatkozó törvényeket. A román soviniszták úgy hazudnak, mint a vízfolyás, a magyarországi média meg átveszi a híreiket. Megcáfoljuk a hazugságokat. A Szent Korona Rádió összefoglalója és testvérszervezetünk, a HVIM közleménye.

foto-1
A BETYÁRSEREG KIÁLL A HVIM HARCOSAIÉRT!

A Szent Korona Rádiónak a helyszínen tartózkodó tudósítóinak, a vármegyés kapcsolatainak hála pontos képet tudunk adni a történésekről. Több személyt is elértünk, akik kapcsolatban állnak az erdélyi vármegyésekkel, illetve az ügy egyéb érintettjeivel (akik például a házkutatásnál jelen voltak). Így nagyon pontosan tudjuk cáfolni a román médiában megjelent híreket.

A beszámolók alapján teljesen egyértelmű, hogy egy látványosan felépített ingyencirkuszt csinál a román belügy: házkutatások, 15-20 kommandós jelenlétében, hangzatos nyilatkozatok, és a jól “megszokott” terrorvád. A román belügy részéről egyáltalán nem újdonság terrorizmussal megvádolni nekik nem tetsző székely politikusokat, aztán amikor bebizonyosodik, hogy egy irtózatos nagy koholmány az egész, akkor csendben úgy tenni mintha nem történt volna semmi. Gondoljunk csak arra az esetre, amikor a sepsiszentgyörgyi polgármester, Antal Árpád beszédét értelmezte „terrorista fenyegetőzésnek” a DIICOT, ennek alapján indított eljárást , majd később, amikor kiderült, hogy lyukra futottak és annyival elintézték, hogy fordítási hiba történt. No persze…

Azt állítja a szervezet bűnözés elleni osztályuk, hogy B. I., a Bukarestbe hurcolt, kézdivásárhelyi vármegyés nem tartotta be a fegyverekre vonatkozó törvényeket – miközben semmilyen fegyvert nem foglaltak le tőle, még airsoft fegyvereket sem, bombát, robbanóanyagot pedig főleg nem. Pedig a román belügy a hazug közleményében már egyenesen azt állítja, hogy akár tíz ember halálát is okozhatta volna a robbanóanyag. Mégis mire gondoltak? A szilveszteri petárdára és a csillagszóróra? Ellenben lefoglaltak mozgalmi tárgyakat (pólókat, zászlót, kiadványokat) és teljesen legális egyéb  airsoft eszközöket (szirénát, airsoftra való optikát).

883370_1019883198036950_6612533329810998037_o

Az egyik legdurvább indoklás, miszerint felmerül a gyanú, hogy  a HVIM célkitűzései elérésének érdekében, minden eszközt felhasználhat, és nem riad vissza román emberek ellen elkövethető erőszaktól sem Székelyföldön. Azt állítja a hatósági indoklás, hogy a HVIM a revízió első lépésének tekintette volna a terrorcselekményt… Egyértelmű, hogy ez beteges, soviniszta frusztráció.

A hazugságot úgy folytatják, hogy teljesen jogszerűnek titulálják az egész eljárást, miközben sem tolmácsot nem biztosítottak, sem magyar nyelvű jegyzőkönyvet és több ügyvédet is “lebeszélték” a jogi képviseletről.

A HVIM KÖZLEMÉNYE A SZÉKELYFÖLDI TAGJAINAK MEGHURCOLÁSÁRÓL – KÉRJÜK MINDENKI OSSZA MEG AKI MELLETTÜK ÁLL!

Felhívjuk a magyarországi média figyelmét, hogy a TEK által elkövetett banális tévedéseknél és nevetségessé vált intézkedéseknél is nagyobb “lyukra ” fog futni a román belügy, felhívjuk a média munkatársainak a figyelmét, hogy a saját hitelességük érdekében körültekintően tájékozódjanak és ne vegyék készpénznek a román sajtóban megjelenő téves információkat.

Gusztustalanul hazudik az SRI és a román rendőrség

Egészen elképesztő zaklatásnak és titkosszolgálati rágalmaknak van kitéve az elmúlt huszonnégy órában a HVIM székelyföldi szervezete. Mint ahogy a korábbi tudósításokból már kiderült, több tagunknál és szimpatizánsunknál is házkutatást tartottak és két tagunkat elszállították kihallgatásra. Egyiküket B.I. -t őrizetbe is vették Bukarestben. A hatósági intézkedések mindegyike teljesen törvénytelenül, még a román alkotmánnyal is szemben álló módon zajlott. A kihallgatásra nem engedélyezték az ügyvéd jelenlétét, a jegyzőkönyveket csak románul állították ki, tolmácsot nem biztosítottak.

12278918_1115739275118008_3437529930564846219_n

További elképesztő fejleménye az ügynek, hogy a titkosszolgálat egész egyszerűen “lebeszéli” az általunk felkért ügyvédeket az ügy vállalásáról.

Az SRI által kiadott sajtóközlemény hemzseg a hazugságoktól, semmiféle robbanóanyagot nem találtak a házkutatások során, és semmilyen olyan eszközt, ami egy, a SRI által képzelt merénylethez felhasználható lenne. Zászlókat, pólókat, szilveszteri petárdát, airsoft optikai segédeszközt, egy airsofthoz használt szirénát és a szülinapi tortáról a csillagszórót foglalták le.

Természetesen mozgalmunk visszautasítja a vádakat, hogy bármilyen merényletet kívánt volna elkövetni. A román belügyi szervek most túllőttek a célon. Természetesen a nemzetközi igazságszolgáltatáshoz és a nemzetközi sajtóhoz és jogvédő szervezetekhez fogunk fordulni a képtelen rágalmak miatt.

Közben újabb epizódokat gyártanak a történethez a román hatóságok: a magyar terroristát akkor fogták el, mikor a bombát Kovásznáról Kézdivásárhyelyre szállította. Távolról akarták a bombát működésbe hozni, ami a főtéren robbant volna…

(Szent Korona Rádió, HVIM – Hírszolgálat, Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink