12.8 C
Budapest

Így kell ezt! A miniszter is kiállt a Csiki Sör ügye mellett

Lázár János a miniszterelnökséget vezető miniszter is kiállt a Csiki Sör ügye mellett. A mai kormányinfón olyan nyilatkozatot tett, amely mindenképp előremutató a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineneken közötti, vagy inkább egy nemzeti ügy és a multik, közötti harcban. Ha egy miniszter nyilatkozik annak már súlya kellene, hogy legyen….

16300377_1842512786021185_218107195271748567_o

Én nem iszom sört – válaszolta arra a kérdésre Lázár, hogy fogyaszt-e Heinekent. Lázár szerint a magyar szimbólumok tudatos visszaszorítása zajlik Romániában, ez történik a Csíki sör esetében is. A Heineken-csoporttal szemben is fel kell lépni, tette hozzá.

Nemrég arra biztatta Lázár a hódmezővásárhelyi kiskereskedőket, hogy ne forgalmazzák a Heineken termékeit. A miniszter szerint „ez egy helyes civilkezdeményezés”.

lazar

Elmondása szerint a holland nagykövet és a Heineken vezérigazgatója kedden az „asztalát verte”, de azt mondta nekik, hogy ők a sajátjukat, a kormány pedig a magyar érdekeket védi.

„Ne csak a markukat tartsák” – üzent a Heinekennek Lázár, arra utalva, hogy a korábban megkötött stratégiai megállapodás ellenére a romániai Heineken be akarja „szántani” a Csíki sört. Úgy viselkednek, mint egy multi, tette hozzá Lázár.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink