4.5 C
Budapest

Index vs. megemlékezők a kitörésről

Ön az Index újságírójával, a betyárok vezetőjével, az ÚMG kapitányával, a HVIM megyei elnökével, Érpatak polgármesterével vagy a Jobbik alelnökével ért egyet a Kitörés megítélése kapcsán?

581559_378730212261650_132429195_n2

Ezt a kérdést teszi fel az Alfahír legújabb cikke. Mozgalmunk vezetője, Tyirityán Zsolt is nyilatkozott a Kitörés napjáról. Gondolata rövid, de velős és mindent elmond a harcos magyarság példamutatásáról.

„A magyar és az európai heroizmus útja az örök dicsőségbe.”

Az ALFAHÍR írásában szavazni is lehet a legjobb mondásra. Szóval, aki kifejezné véleményét, nyugodtan szavazzon a Betyársereg vezetőjére. A voksotokat IDE KATTINTVA tehetitek meg!

Tóth Gergely, az Index „újságírója” nemrég a Kitörésről a következőket írta:

„Hogy tiszta legyen az, mi is ezzel az emléknappal a gáz, tessék bevésni: talán ez a magyar történelem legkevésbé hősies és legkevésbé becsületes epizódja.”

Az Alfahír munkatársa megkérdezte a február 13-ai székesfehérvári Kitörés megemlékezés felszólalóit, hogy ők mit „vésnének be” a Kitörés kapcsán, egy mondattal hogyan jellemeznék.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke: „Az esküjükhöz hű, parancsra cselekedő honvédjeink igenis olyan hősök, akik emléke előtt február 11-én, a becsület napján nemcsak a magunkfajták kéne fejet hajtsanak, hanem egész Európa, hiszen az ő áldozathozataluknak köszönhető, hogy a szovjetek nem tudtak nyugatabbra lévő országokat is kommunista önkényuralmuk alá vonni, miután több mint negyed évig tartott Budapest elfoglalása, amit Sztálin tervei szerint menetben kellett volna megszállni.”

Kónyi-Kiss Botond, a HVIM Fejér megyei vezetője: „Az ellátmány, az élelem, a pihenés hiányában és a folyamatos küzdelem következtében a végsőkig kimerülve, de egyszer utoljára hatalmas tüzet gyújtani a lélekben, és megingathatatlan elszántsággal, bátran szembeszállni az ördögien sötét, hatalmas túlerővel a biztos halál tudatában hazáért, becsületért, Istenért: ez a dicső hősi halál.”

Mészáros István, az Új Magyar Gárda kapitánya: „A Kitörés számomra az önfeláldozás és hősiesség példája, hiszen amit egykori elődeink tettek, az méltán vívta ki még ellenségeik soraiban is az elismerést – esküjükhöz híven, hazájuk iránti feltétlen engedelmességgel és alázattal hajtották végre kötelességüket.”

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere: „Inkább ezt tessék ‘bevésni’: A Kitörésben részt vevő katonák a XX. századi magyar történelem egyik legdicsőségteljesebb hőstettét hajtották végre, a több ezer éves katonai és harci etikával teljes összhangban, és arról tettek tanúbizonyságot, hogy az ellenséggel nem paktáltak le, a végsőkig, az utolsó lehelletig harcoltak, és a reménytelen helyzet ellenére sem adták fel, hanem megkísérelték a legkockázatosabb megoldást, az ellenség gyűrűjéből való kitörést – a világ minden táján a harci etika ezt tanította évezredek óta és a mai napig is ezt tanítja.”

(Alfahír nyomán Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink