17.6 C
Budapest

Jogerős a döntés: Szabadlábon a székely vármegyések

Mivel az ügyészség nem élt a fellebbezés lehetőségével jogerőre emelkedett a bíróság döntése. Szőcs Zoltán és Beke István szabadlábon védekezhet.

b1000

Múlt pénteken döntött arról a bukaresti bíróság, hogy az előzetes letartóztatás feloldása és a házi őrizet elrendelése után tovább enyhítik a kényszer intézkedések sorát, és hatósági őrizetet rendelnek el, melynek a Csonka-országban a lakhely elhagyási tilalom a megfelelője. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Szőcs Zoltán és Beke István szabadon mozoghat a jelenlegi Románia egész területén. Megkötés azonban, hogy heti rendszerességgel jelentkezniük kell a kézdivásárhelyi rendőr kapitányságon, illetve nem vehetnek részt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Szent László Serege által szervezett eseményeken.

Mivel az ügyészség nem fellebbezett a döntés ellen, az a mai napon jogerőre emelkedett, így Szőcs és Beke a holnapi naptól ismét elhagyhatják lakásukat. Ez ismét annak a jele, hogy szépen lassan, de darabokra hullik az a koncepciózus vád, amit nem csak ellenük, de a teljes székelyföldi magyarság ellenében tákoltak össze. “Az igazság és Isten velünk van.” – fogalmazott találóan Szőcs Zoltán az erdélyi HVIM vezetője Facebook oldalán.

(Székelyföld nem Románia – SZKR)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink