11 C
Budapest

A Légió Hungária Mozgalom ’56-os megemlékezése – Friss információk!

„Kövesd a lángot! – tisztelgés antibolsevik szabadságharcunk hősei előtt” – a Légió Hungária Mozgalom 1956-os rendezvénye október 22-én Budapesten.

Információk csatlakozni szándékozó szervezeteknek:

Minden bajtársi szervezetet megkérünk, hogy az alábbi mail címen, október 21-ig bezárólag jelezze csatlakozási szándékát az eseményhez, külön feltüntetve, hogy kíván-e zászlót/molinót hozni, esetleg koszorúzni: [email protected]

Figyelem! Az alábbi viselkedési és megjelenési irányelvek be nem tartása a megemlékezésről való kizárást von maga után:

  • A hatályos magyar jogszabályok értelmében az esemény egy résztvevője sem takarhatja el az arcát, nem viselhet tiltott önkényuralmi jelképeket, illetve nem jelenhet meg katonai egyen/formaruhában. Ha azt tapasztaljuk, hogy a rendőrség indokolatlanul, olyanokkal szemben intézkedik, akik felhívásunknak eleget téve jelentek meg a rendezvényen, minden jogi segítséget meg fogunk adni.
  • Minden résztvevőt nyomatékosan megkérünk, hogy fokozottan ügyeljen megjelenésére. Fiatalos és erőteljes összképre törekszünk, de ez nem egyenlő az igénytelenséggel és a túlzásokkal. Példának okáért: A karácsonyfa jelleggel feldíszített dzsekikkel, illetve a nyakunk köré tekert zászlókkal, sőt a bakancsba gyűrt farmernadrággal sem. Nemzeti jelképeink többre hivatottak, minthogy eltúlzott, karikatúrába hajló összkép kiegészítői legyenek. Mindenkit arra kérünk, hogy fekete vagy legalábbis sötét ruházatban érkezzen, az egységes megjelenés érdekében, illetve a szabadságharc hősei előtti tisztelgés okán egy lyukas, piros, fehér, zöld karszalagot vegyen fel.
  • Alkohol fogyasztása/alkoholos befolyásoltság azonnali kizárást von maga után.
  • A megemlékezés teljes ideje alatt tilos a dohányzás.
  • Magánszemélyként bárki részt vehet a rendezvényen, aki egyetért annak céljával, azonban politikai pártok népszerűsítése, jelképeik ruházaton való megjelenítése nem megengedett!
  • A rendezvény alatt mindenkit arra kérünk, hogy a rendezők instrukcióinak megfelelően álljon be a sorba, és az esemény végéig ne hagyja el helyét. Aki ezt nem hajlandó betartani, vagy egészségügyi okokból nem tudja, azt megkérjük, hogy ne vegyen részt a megemlékezésen.
  • A sajtó képviselőivel csak a rendezők kommunikálhatnak.
  • A rendezők bármely utasításának be nem tartása azonnali kizárást von maga után.

A megértést és együttműködést köszönjük!

Felszólalók:
– Retkes Tamás (történész és író)
– Tyirityán Zsolt (Betyársereg vezető)
– Incze Béla (Légió Hungária vezetőségi tag)

Zenei közreműködők:
Sziva Balázs és Kovács Richárd (RomEr)

A megemlékezés után kerül sor a RomEr “Itthon vagyunk e földön” ünnepi koncertjére, illetve az Oi-Kor 40 éves jubileum fővárosi állomására. A megemlékezésről mindenkinek lesz elég ideje kényelmesen átérni a koncert helyszínére. További információk a rendezvényről és jegyelővétel a HIVATKOZÁSRA kattintva találhatók.

Légió Hungária

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink