9.2 C
Budapest

Lantos János: Soha ne feledjük a szégyen napját!

Emlékeztető gyanánt, 2004. december 5-én Magyarországon két kérdésben tartottak országos ügydöntő népszavazást. A népszavazást eredetileg csak a kórházak privatizációjával kapcsolatban, a Munkáspárt kezdeményezésére írták ki. A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) aláírásgyűjtésének sikeres lezárulása után ehhez még egy, a magukat magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon élő, nem magyar állampolgárok kedvezményes honosítását lehetővé tévő törvény megalkotását elrendelő kérdés társult. Mádl Ferenc 2004. december 5-re írta ki a két kérdésben az ügydöntő népszavazást, amelynek eredménye az Országgyűlés számára kötelező érvényű lett volna.

A szavazás élénk közéleti polémiát váltott ki, társadalmi és szakmai szervezetek sokasága kapcsolódott be a választási küzdelembe. A népszavazás azonban mindkét kérdésben eredménytelen volt az alacsony részvétel miatt. Az eredménytelenül végződött voksolás az egészségügyben nem járt következményekkel, a magyar politika és a határon túl élő magyarság kapcsolatát azonban hosszú távon megterhelte.

A népszavazás kérdése a következő volt:

Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

Az egész magyarellenes uszítás levezénylője pedig nem volt más, mint az a Gyurcsány Ferenc, aki ma nem börtönben ül, hanem a Parlamentben, nem mellesleg a balliberális oldal megkerülhetetlen alakja a mai napig, sőt, a vezetője. Ő volt az, aki kormányfőként arra biztatta az ország lakosságát, hogy nemmel kell szavazni, mert majd jön a 23 millió román, és így tovább…

Emlékezhetünk arra is, hogy 2010-ben a Fidesz arra kapott felhatalmazást, hogy elszámoltatja Gyurcsányt és társait. Ez olyannyira nem történt meg, hogy gyakorlatilag ők tartották politikailag életben. Az elszámoltatás pedig nem csupán 2006-ért járna neki, de 2004-ért is, amely a hazaárulás minősített esete.

Álláspontunk szerint ez soha el nem fog évülni, fogalmazzunk úgy, van egy kiegyenlítetlen számlánk Gyurcsánnyal, mert az egy és oszthatatlan Kárpát-medencei magyarság ellen uszított, és mi ezt nem fogjuk megbocsájtani.

Lantos János – Kuruc.info

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink