9.2 C
Budapest

Libsi, antifa fészkekben járt ismét a Betyársereg

A februári események óta az Antifa megkapja azt a figyelmet, amit tulajdonképpen kikövetelt magának. Eddig megszokták, hogy háborítatlanul jöhetnek össze valamelyik törzshelyükön és szövegelhetnek az ostoba, anarchista eszméikről, üzengethetnek a hazafiaknak valamelyik – soha le nem tiltott – közösségi oldalukon, valamint retteghetnek a „náciveszélytől”. Február óta azoban a hazai jobboldal odafigyel rájuk, aminek ők nem annyira örülnek.

A Betyársereg Soproni Klánja nemrég Győrben járt, mely látogatás után be is zárt a híres-hírhedt Beton. Most újabb látogatást tettek a Seregtagok, ezúttal Pécsett. A helyi antifa mozgalom szánalmas ugyan, de jelen vannak. A Pécsi Klán néhány tagja megunta, hogy – idézve őket- „anarchista hülyegyerekek bömböltetik a Dóm téren a Fel vörösök, proletárokat”. Ellátogattak hát nemrég két közismert pécsi helyre.

A Sárkánybarlang alapvetően egy rock kocsma, ám punkok és anarchista elemek is gyakran járnak oda. A Szabad Kikötő a másik véglet, itt a meleg és/vagy liberális széplelkek szoktak összegyűlni. Mindkét helyre beültek hosszabb időre a helyi Klán tagjai, egy kicsit pihenni és körülnézni. A sok bátor, öntudatos antifasiszta forradalmár közül egyik sem mert rájuk sem nézni, nemhogy odamenni hozzájuk. Természetesen a Pécsi Klán tagjainak nem a balhé volt a célja, hanem a jelenlét – ami sokkal ilyesztőbb a tornából felmenett antifa hősök számára, mint egy pofon.
Már számukra is egyértelmű ugyanis, hogy szemmel tartjuk őket. Egyre inkább.

Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink