30.4 C
Budapest

Minipride Veszprémben Nagyboldogasszony napján

A megyeszékhely “Aurórájában” tartja meg első LMBTQ témájú rendezvényét a deviánsok közössége. Úgy látszik, hogy beváltják ígéretüket, mi szerint a pride felvonulást kisebb rendezvényekkel pótolják.

Pár héttel korábban a veszprémi kötődésű Lélektér Alapítvány egy Szent Istvánt és Boldog Gizellát gyalázó graffitit fújt fel a falra a város egyik ifjúsági házának udvarán. Most újabb botrányos esemény provokálja a normalitáspárti veszprémi polgárokat.

A poszt alá rengeteg elégedetlenkedő, a hagyományos családmodell mellett kiálló hozzászólás érkezett, melyeket a csoport kezelői egy idő után elkezdtek cenzúrázni.

Egy veszprémi Facebook-csoportban szombaton megjelent bejegyzés szerint olyan DJ-t keresnek az első veszprémi LMBTQ-buliba, aki ingyen is elvállalja a fellépést. A lap felhívja a figyelmet, hogy már a királynék városát is behálózta a homoszexuális lobbi.

A felhívás azonban sikerrel járt, ugyanis a Terem klub már egy nyilvános Facebook-eseményt is létrehozott az augusztus 15-i LMBTQ-bulinak, melyet DJ Davelogan nevével hirdetnek.

Nagyboldogasszony ünnepe a a kereszténység, azon belül a katolikus egyház egyik legfontosabb Mária-ünnepe, amelyen Szűz Mária haláláról és mennybevételéről emlékeznek meg.

Ráadásul e jelentős napnak nemzeti jelentősége is van, hiszen Szent István király ezen a napon halt meg 1038-ban, s élete utolsó óráiban ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának. Ettől a közjogi aktustól fogva nevezik Magyarországot Mária országának (Regnum Marianum).

(888.hu nyomán Szent Korona Rádió)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink