21.2 C
Budapest

Na végre! Ezt vártuk! – Pécsett az elsők között épül fel a Honvédelmi Sportközpont

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy az úgynevezett Honvédelmi Sportközpontok építése. Az első ütemben országosan tizenhat beruházás indul el, a helyszínek között szerepel Pécs is. A hosszabb távú tervek arról szólnak, hogy minden járásban felhúznak egy-egy ilyen létesítményt. – Nekünk csak annyi hozzáfűzni valónk van a hírhez, hogy: NA VÉGRE! EZT VÁRTUK!

A kormány célja, hogy önkéntes alapon a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be a honvédelmi nevelés programjába. Ehhez jelenthet komoly előrelépést, ha megépülnek a Honvédelmi Sportközpontok.

Ezek a létesítmények – mint azt lapunk a Honvédelmi Minisztériumtól megtudta – közösségi térként lehetőséget biztosítanak a szabadidő tartalmas eltöltésére, új ismeretek elsajátítására.Kérdésünkre a tárca kommunikációs osztályán azt közölték, a központokban olyan elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzésére lesz lehetőség, amelynek köszönhetően „az állampolgárok jelentősen segíthetik, erősíthetik az adott település és hazánk általános védelmi képességét”.

Megtudtuk, a multifunkciós központokban a főszerep a sportlövészeté lesz, ezen kívül lehetőség lesz a technikai és küzdősportok gyakorlására is szakmai felügyelet mellett, a Honvédelmi Sportszövetség keretében.

A tervek szerint három ütemben épülnek meg a létesítmények. A kormány már korábban rendeletben döntött arról, hogy a beruházások nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek számítanak, egyben meghatározták azt a tizenhat települést, ahol elsőként valósul meg a beruházás. A helyszínek között Pécs is szerepel, a dokumentum alapján a Honvédelmi Sportközpontot az EXPO Center és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia közelében építik fel.

Az elképzelések alapján a parlamenti ciklus végéig, azaz 2022-ig az ország összes járásában épülnek ilyen létesítmények. Hogy Pécsett, illetve Baranya más településein mikor kezdődhet a kivitelezés, érdeklődésünkre a minisztériumnál nem közölték. Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos korábban a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott a témában, hogy már a mostani tavasz folyamán várhatóak alapkőletételek.

pecsiujsag.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink