15.4 C
Budapest

Nacionalista Sporttábor – kemény kedvcsináló videó

A tavalyi évben még zárt körben zajlott le a sporttábor, az akkor még hivatalosan meg sem alakult Légió Hungária berkein belül, idén azonban nyilvánossá teszik az eseményt.

2019 augusztus 2-4. között kerül megrendezésre a Nacionalista Sporttábor. Május 8-án jelent meg nyilvánosan a sporttábor hirdetése először, és mondhatjuk, hogy komoly érdeklődést keltett, hiszen sok ezren látták a nyilvánosságra került plakátot, és érdeklődő üzenetek is szép számmal érkeztek a szervezőkhöz.

Légió Hungária szervezésért felelős tagjaitól megtudtuk, hogy szélesebb nyilvánosság részére folyamatosan fognak információkat szolgáltatni a táborról, de azt is elárulták, hogy az összes információt csak azok kapják meg, akik konkrét jelentkezéssel keresik meg őket. Amit lehet tudni már most, hogy a tábor egy Budapesttől körülbelül 20 km-re lévő helyszínen kerül megrendezésre, így mindenki számára könnyen elérhető közlekedés szempontjából. Az elhelyezés, és az ellátás kulturált körülmények között lesz megoldva, de úgy, hogy a tábor jellegét is meg fogja tartani a dolog. Változatos programokkal készülnek, amelyek között ugyanúgy szerepelni fognak a küzdősport edzések, amelyekhez igyekeznek a nacionalista oldalon elismert harcosokat felkérni, mint az erő-állóképesség fejlesztés, de sort kerítenek kisebb túrára is, illetve néhány meglepetéssel is készülnek.

Mivel nem egy “sima” edzőtáborról van szó, ezért igyekeznek mindezt megfelelő szellemiséggel átitatni.

Néhány szót arról, hogy miért is fontos ez a tábor:

“Úgy gondoljuk, hogy az utóbbi években a hazai nacionalista oldal elpuhult, sok tekintetben a világ elment mellettünk. A sokat szidott, és sokak által lenézett “Nyugaton” sokkal komolyabb sportélet folyik, igényes világnézeti alapú küzdősport-gálákat tudnak tető alá hozni, vannak képzett harcosaik, és egyébként is sokkal harcosabb mentalitás uralkodik a színtéren. Persze teljesen más az ottani helyzet, erősebb elnyomásban van részük az állami szervek részéről, és sokkal komolyabb (de ugyanolyan gerinctelen) antifával, és az illegális migránsok tömegeivel kell megküzdeniük az utcán. Ha Keletre tekintünk, akkor egy egészen más világot látunk, mondhatni fényévekkel járnak mindenki előtt ebben a tekintetben, az egy más dimenzió.”

Nem lehet letagadni, hogy itthon is vannak példamutató életet élő, és példamutató úton járó harcosok köreinkben, de sajnos egyelőre ők még inkább ritka kivételek. Pár évvel ezelőttig sor került a nagyon ígéretesen induló Akarat Diadalára, illetve a Hungária Skins sporttáborokra, de sajnos az utóbbi években ezek is elmaradtak.

A kor sajátosságait felismerve tagadhatatlan, hogy az átlag európai fiatalok egyre mélyebben süppednek a liberalizmus mocsarába, a pacifista korszellem, az élet minden területét egyre jobban eluraló virtuális valóság miatt, egyre inkább kopik ki a harcos mentalitás. Ráadásul, míg régebben az utcák, a lakótelepek, a külvárosok megadták a lehetőséget, hogy valaki kipróbálhassa magát, és ne essen kétségbe, ha harcra kerül a sor, manapság a bekamerázott világban, a súlyos törvények árnyékában (amik persze csak a fehér, európai fiatalokra sújtanak le teljes szigorral), jóformán csak az edzőtermek, a sport készíthet fel erre.

A fiatalabb generáció nem önmaga fejlesztésének, meghaladásának a szándékával, vagy netán magasztosabb eszmék szolgálatáért képzi magát a sportok terén (ha egyáltalán tesz ilyesmit), hanem minél több lájk begyűjtésének a reményében. Alapvetően egyébként nincs azzal baj, ha valaki önbizalmat nyer, és büszke az eredményeire, netán példát szeretne mutatni, a probléma ott van, hogy egy-egy jól beállított kép mögött nincs valós teljesítmény, nincs mögötte “meló”. Az efféle virtuális lufik aztán hamar kipukkadnak, ha be kellene mutatni az edzőtermeken elsajátított tudományt valamilyen élesebb szituációban.

“Nem vagyunk tehát könnyű helyzetben, de a Légió Hungária mozgalom is azért alakult, lassan egy éve, hogy változtasson ezen, hogy új utakat, és új távlatokat nyisson meg a magyarországi nacionalista táboron belül. Ebben a szellemiségben rendezzük tehát meg a Nacionalista Sporttábort, azoknak, akik meg akarják mutatni, hogy nem csak a virtuális valóságban, hanem az valódi életben is a nacionalista harcosok útját kívánják járni!”

A táborba jelentkezni az [email protected] címen lehet.

– Ivan / Aktivizmus / N.Z. –

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink