11 C
Budapest

Norvég miniszterelnök a migránsoknak: tanuljátok meg a nyelvünket, vagy nincs segély

A skandináv állam is kezdi felvenni a bevándorlásellenes álláspontot – írja a 888.hu.

Norvégia konzervatív miniszterelnöke, Erna Solberg új szigorításokat jelentett be a szociális segélyeket illetően. Mivel a segélyt igénylők között durván felülreprezentáltak a migránsok, ezért az intézkedések elsősorban őket érintik.

2017-ben a norvég állam 6,6 milliárd norvég koronát (átszámítva 214,5 milliárd forintot) költött segélyezésre, az ebből élők fele migráns volt, közülük is 86 százalék volt a Közel-Keletről és Afrikából származók aránya.

A SZOCIÁLIS JUTTATÁSOKAT TEKINTVE A MIGRÁNSOK FELÜLREPREZENTÁLTAK. EMELLETT ANNYIRA NEM TUDNAK NORVÉGUL, HOGY EGY MUNKAHELYEN SEM TUDNÁNAK BOLDOGULNI”

– mondta a miniszterelnök interjújában, hangsúlyozva: az, hogy a bevándorlókat nem tanítják meg az ország hivatalos nyelvére, súlyos hiba. Ha pedig valaki sokáig él segélyekből anélkül, hogy munkát keresne, az Solberg szerint ellustul, és nem akar majd semmit sem kezdeni az életével. Nem is csoda, hiszen havonta 300 688 forintnak megfelelő norvég koronát kap az, aki segélyből él.

Ezeket az állapotokat megszüntetendő vezették be a szigorításokat, és a nyelvi követelményeket. Nem meglepő módon a bevándorláspárti baloldal azonnal kritizálni kezdte az intézkedéseket, amelyek 2020-tól lépnek életbe.

Forrás: 888.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink