30.4 C
Budapest

Programajánló: Hősök Útja

Ugyan nem értek egyet a maguk nézeteivel, de ez a megemlékezés szép és méltó. Nekem a nagybátyám halt meg itt” – mondta nekünk két évvel ezelőtt egy idősebb hölgy, amikor először ért a mécsesekből álló fénylánc a Kapisztrán tértől egészen a Széna térig. Idén immár harmadik alkalommal hívjuk barátainkat, bajtársainkat, hogy ezzel a különleges és látványos módon emlékezzünk február 11-én este a Budai Várból utolsó rohamot indító magyar és német katonákra. – Alább a Légió Hungária Mozgalom közleménye.

A járványügyi helyzet akadályozni nem fogja az emlékezés ezen módját, azonban figyelmen kívül sem hagyható, ezért néhány dologra itt is felhívjuk mindenki figyelmét:

A fényláncot 18.00-kor indítjuk el a Kapisztrán szobortól.

Arra kérjük a résztvevőket, hogy a meghirdetett kezdési időpont előtt ne gyülekezzen senki a helyszínen, kerüljük a csoportosulást!
Közterületen a szájmaszk használata kötelező!

Egy megemlékező annyi mécsest hozhat magával, amennyit szeretne. Ezeket a fényláncot folytatva helyezzük el!
Ez egy kegyeleti megemlékezés, ne érkezzen senki itallal a kezében, vagy ittas állapotban.
Előfordulhat provokáció, ebben az esetben az esemény kegyeleti jellegét szem előtt tartva igyekezzünk reagálni!
Csoportosulás a mécses, mécsesek elhelyezése után se alakuljon ki!

A járványügyi intézkedések ugyan nehezítik, de nem lehetetlenítik el, hogy fénybe borulhasson a Hősök Útja! Ezért arra biztatunk mindenkit, aki szeretne megemlékezni, hogy hozzon egy vagy több mécsest február 11-én, és helyezze el azoknak az emlékére, akik a legvégsőkig kitartottak, és akik az utolsó pillanatig sem adták fel a harcot!

Légió Hungária

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink