14.3 C
Budapest

Rajta magyar! Szavak helyett TETTEK, pártoskodás helyett NEMZETI SZOLIDARITÁS!

A koronavírus-járvány egy olyan szituációt teremtett Magyarországon, amely a mi generációnk számára eddig ismeretlen volt. A magyar kormány által kihirdetett rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet egy merőben más társadalmi aktivizmust, valamint a megszokottnál jóval nagyobb fegyelmet vár el a nemzet tagjaitól. 

KIVÁLÓ KEZDEMÉNYEZÉS, AMELYET MI IS CSAK TÁMOGATNI TUDUNK!

A Szolidáris Akciócsoport Veszprém üzenete

A válsághelyzet következtében sok honfitársunk szenved hiányt, szorul segítségre. A Nemzeti Szolidaritás erejét mutatja, hogy a közösségi médiában már eddig is rengetegen ajánlották fel a segítségüket – elsősorban három területen:

  • a vírus miatt leginkább veszélyeztetett idősek segítése a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében;
  • kisgyermekes családok segítése a gyermekfelügyeletben;
  • valamint az online tananyaggal nehezen haladó diákok online korrepetálása.

Az egyéni próbálkozások azonban a legtöbb esetben sajnos nem elég hatékonyak, ezért döntöttünk úgy, hogy a Depositum Facebook-oldalára kikerült Nemzeti Szolidaritás veszélyhelyzeti 12 ponttal összhangban létrehozzuk az ország első Szolidáris Akciócsoportját Veszprémben.

A szervezet veszprémi tagjai folyamatosan segítenek

A helyi önkormányzattal együttműködve és a helyi közösség erejét kihasználva már számos, szegény családban élő diáknak segítettünk a távoktatáshoz szükséges informatikai eszközök beszerzésében, idős honfitársainknak a bevásárlásban, valamint a segítőknek létrehoztunk egy Facebook-csoportot, amibe néhány nap alatt közel 150-en jelentkeztek.

A jó példa ragadós, a kezdeményezésünk hírére már Ajkán, Sopronban, Kónyban, Baján, Rákospalotán és Újpesten is alakult Szolidáris Akciócsoport, a jövő hét elejére pedig az ország további területein is felállnak csoportjaink.

Fontos leszögezni, hogy ezek a Szolidáris Akciócsoportok önszerveződő, helyi kezdeményezések, melyekbe elsősorban nemzetben gondolkodó, lokálpatrióta magyarokat várunk, akik önként, a pártoskodást félrerakva, anyagi ellenszolgáltatás nélkül hajlandóak segíteni a bajba jutott honfitársaiknak.

Aki szívesen csatlakozna a lakhelyéhez legközelebb lévő Szolidáris Akciócsoporthoz, vagy a saját településén hozna létre egy új szervezetet, az JELENTKEZZEN e-mailben, a [email protected] címen.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az akciócsoportoknak minden esetben fel kell venniük a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, a munka csak a helyi hatalommal együttműködve lehetséges.

A veszprémi csoport kidolgozott egy jól működő modellt és higiéniai szabályrendszert, melyet megosztunk az újonnan alakuló Szolidáris Akciócsoportokkal, ezért fontos, hogy – első körben – e-mailben vegyük fel egymással a kapcsolatot.

Az esetleges kijárási tilalom bevezetése esetén az önkormányzatok kijárási engedélyt adnak ki az önkéntes segítők számára, így ez az előbb-utóbb valószínűleg esedékes intézkedés sem gátolja meg a helyi akciócsoportok létrejöttét.

Ha szívesen CSATLAKOZNÁL, írj egy e-mailt a [email protected] címre!

Mert ne feledd, veszélyhelyzet idején nincs más út, csak a Nemzeti Szolidaritás!

Szolidáris Akciócsoport Veszprém

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink