8.6 C
Budapest

Rohamosan növekszik Amerikában a nemzetiszocialista csoportok tábora

Korábban a népek olvasztójának nevezett Egyesült Államokban rohamosan növekszik a nemzetiszocialista tömörülések tábora. Nem csak a Ku-Klux-Klan szekciók, hanem a retorikájukban nyíltan szegregációt és fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportoké is.

ds-1

A George Washington Egyetem felmérése szerint a múltévben megtöbbszöröződött a rasszista álláspontot képviselő politikai tömörülések ereje. Ezek a szervezetek a korábbiaktól eltérően komolyabb anyagi bázissal rendelkeznek, cégek, vállalkozások kapcsolódtak be a nemzetiszocialisták háttérmunkájába.

Az egyetem szélsőséges mozgalmakkal foglalkozó kutatócsoportja szerint az utcai aktivitás mellett hatékony propagandát fejtenek ki az interneten, szociális problémákkal, a növekvő bűnözéssel foglalkoznak, ezáltal egyre népszerűbbek az amerikai fehér lakosság körében.

“A twitteren 22 ezer emberrel növekedett a rasszista és neonáci tartalmú oldalak támogatóinak és figyelemmel kísérőinek a száma, ez pedig a korábban mért adatokhoz viszonyítva 600 százalékos emelkedést jelent. Ez mindenképpen aggodalomra adhat okot. A neonáci mozgalmak hívei a közösségi oldalakon sokkal aktívabbak, mint az Iszlám Állam terrorista szervezet szimpatizánsai.” – áll az egyetemi jelentésben.

Az egyetem bemutatott elemzéséből kiderül, hogy a fórumokon fehér népirtásról, a fehér faj közvetlen veszélyéről beszélnek, amit a társadalom diverzifikálódásához kötnek. Az internetes propaganda annak ad hangot, hogy napról-napra csökken a fehér faj életereje, kilátásai rohamosan gyengülnek.

Az utcai megmozdulások is megsokszorozódtak, rendszeresek az utcai összecsapások a vörösökkel és a színes csoportokkal. Demonstrációk és felvonulások zajlanak minden államban, ahol a horogkeresztes zászló lobog a menetoszlopok élén. A Ku-Klux-Klan egységei is erős aktivitást mutatnak, szerte az Államok területén működnek sejtjeik, akik készülnek az összeomlást követő, faji háborúra, ahogy ők erről meg vannak győződve.

maxresdefault1-1024x668
Az Egyesült Államok fehér népessége a túlélés zálogaként tekint Trumpra

A jelentés szerint a nemzetiszocialista és fehér szupremácista csoportok nyíltan támogatják a milliárdos republikánus elnökjelöltet, Donald Trumpot annak ellenére, hogy több alkalommal elhatárolódott az Egyesült Államokban található szélsőjobboldali csoportoktól és a Ku-Klux-Klantól is.

(Siklósi Bálint – ÚjErő.net)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink