17.5 C
Budapest

Romló közbiztonság, szeméthegyek – beilleszkedni képtelen elemek tombolása Budakalászon

Áldatlan állapotok, áramlopás, szeméthegyek és antiszociális emberek hada Budakalászon és a környező településeken. A térség egyre romló közbiztonsági és köztisztasági problémáiról Pál Bélával, a helyi Jobbik vezetőjével  beszélgettünk.

12248693_1825169204376247_1594255731_n

Mi a helyzet Budakalászon? Mi az alap probléma?

Induljunk ki abból, ami Csobánkán, Pomázon, Békásmegyeren tapasztalható. Csobánkán az etnikai arány drasztikus változásának köszönhetően bizonyos részeken már csak cigányok laknak. Van olyan iskola melyben a cigány tanulók  jelentős többségbe kerültek. Amikor a pedagógus arra panaszkodik, hogy nem lehet órát tartani, akkor ott nagy a baj!

Pomázon sem sokkal jobb a helyzet. Elég végigmenni a településen és szembeötlik, hogy ott is jelentős a cigányok száma.  Én évek óta figyelem, hogy Békásmegyeren is egyre több cigány ember él. Evidens, hogy Budakalászon is hasonló lesz a helyzet, ha az elején nem lépünk fel határozottan. Budakalász Berdó részén – mely üdülő terület – egyre több cigány lakik. Természetesen emberhez nem méltó körülmények között.

Milyen problémák merültek fel közbiztonsági és köztisztasági szempontból a helyi cigányokkal?

Ezt a kérdést költőinek is vehetném! De, azért az nem megkérdőjelezhető, ha egy 20 év körüli, egyszerű kérdésekre értelmesen válaszolni nem tudó, gyermekét kezében tartó nő, aki nem tudja, hogy a „párja” hol dolgozik (vasárnap voltam ott) mekkora problémát jelent minden szempontból. Állítása szerint még hárman laknak ott, villanyt valahonnan szerzik, az egyik egy lakókocsiban lakik, ők egy fűtetlen faházban, iszonyú rendetlen udvar közepén. A közterületen összehordott lom, kupleráj.

12242161_1825169217709579_1220618207_n

Mit tesz a jegyző és, hogy áll a helyzethez a polgármester, illetve a rendőrség?

Tudomásom szerint több alkalommal ott jártak, de nem tudtak eredményre jutni. Pedig biztos vagyok abban, hogy ők is rendet szeretnének tenni csak a törvények előbb védik a deviánsokat, mint a normalitást szeretőket.

Úgy tudom vannak, helyiek is, akik támogatják az antiszociális elemeket.

Igen, a Magyar utcában egy lakó „szobáztat” cigányokat. Mivel magántulajdon, ezért az önkormányzat nem tud mit tenni. De a környékbeli lakók többször panaszkodtak.

12278146_1825169247709576_1186468475_n

Mit tud tenni a helyi Jobbik és mi a javaslatotok a helyzet rendezésére?

A rendészettel járőröztem az egyik vasárnap és ezt rendszeresíteni fogom. Lakosság érintett részét is be kell vonni, hiszen az önvédelmnek alapvető túlélési stratégiának kell lenni. Nekem ott van felelősségem, hogy megértessem a lakókkal, hogy amennyiben nem tesznek magukért – akár szóljanak a szobáztatónak, akár hívjanak fel, akár rendszeresen tartsák a kapcsolatot a rendőrséggel, rendészettel – a helyzet biztos, hogy jelentősen romlani fog és akkor csak a legdrasztikusabb lépésekkel lehet az élhető környezetet megteremtenünk.

A Betyársereg, a továbbiakban is figyelemmel kíséri az budakalászi eseményeket.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink