30.4 C
Budapest

„Szép hazám útjain, határtalanul…” – az Újszílvási Motorostalálkozó margójára

Több ezer ember, több száz motor, a vasparipák dübörgő zenéje betöltötte a „rónát.” A Betyársereg főszereplésével megtartott rendezvény óriási siker volt.

A múlt hétvégén tartották meg Újszilváson a Magyar Motorosok I. Országos Találkozója elnevezésű rendezvényt. A motoros körökben már nagy múltra visszatekintő helyszínen több ezer ember gyűlt össze. Valódi motorosünnepé vált a hétvége. A Betyársereg főszervezésével, szoros együttműködésével megtartott rendezvényről a motoros klánt kérdeztük az események után. A motorosokról és a hétvége további eseményeiről később videókkal és további képekkel is jelentkezünk!

– Mennyien voltak a programokon és hogyan értékelitek ezt a pár napot?

A rendezvényen hozzávetőleg 3000 ember volt, pontos számot még nem tudunk. A rendezvény szerintünk is jól sikerült, Mi magunk sokat tanultunk belőle, és ami a legfontosabb, amiért végül is csináltuk az egészet, megismerte a motoros szubkultúra a Betyársereg motoros klánját és rajtunk keresztül az egész sereget.

– A Facebookon és egyéb helyeken sokan dicsérik a betyárokat. Valóban ilyen jól sikerült a szervezés?

A szervezés valóban jól sikerült ez betudható annak, hogy a motoros klán olyan tagokból állt össze, akik régen más jó nevű motoros klubokban voltak, sőt van még máshol is aktív tagunk. Ez azt jelenti, hogy a legtöbben már vetünk részt eféle találkozók rendezésben. Ha összeadjuk, kb. 60 év tapasztalata jön össze 🙂 . Így aztán mindenki hozta máshonnan a legjobb ötleteket.

– Melyik program/koncert vonzotta a legtöbb embert?

Ez több mindenből áll össze szerintünk. Nem lehet kiemelni egy programot, bár a ketrecharc újdonságnak számít az ilyen rendezvényeken. Nagyban hozzájárult a sikerhez maga a helyszín, hisz pár éve itt még a motoros találkozok etalonja dübörgött. És nem utolsó szempont hogy az előttünk lévő 4 hétvégén minden motoros bulit elmosott az eső.

– A motoros betyárokon kívül milyen szervezetek képviseltették magukat a hétvégén?

Természetesen jelen volt nagy számmal a „gyalogság” 😀  Az ország több részéről érkeztek motoros klubok, baráti társaságok, a régebbi bulikat szervező Devils MC is tiszteletét tette nálunk. Amire nem számítottunk az a politikai vonal nagy részvétele, eljöttek a Vértesalja Gyermekei, HVIM, Szkíta Motorosok és a Gárdamotorosok, valamint feltűnt jó néhány parlamenti képviselő is.

– Milyen volt az együttműködés a rendőrséggel, úgy tudom ők is ügyeltek a biztonságra.

A rendőrséggel jó darabig csak méregettük egymást 🙂 aztán amikor rájöttek, hogy nem kormánybuktató csoportosulást csinálunk egy motoros találkozóval takarózva, hanem egy családias rendezvényt ahol tudjuk biztosítani mi magunk is a rendet. Egész jó lett a kapcsolatunk, sőt meg is dicsértek minket azért, hogy nem kellet beavatkozniuk.

– A jövőt és a sikert nézve. Terveztek e 2014-re is Újszilvásra találkozót?

A siker mindenképp azt vetíti előre, hogy érdemes továbbvinni a lángot. De mint minden ez is sok összetevős kérdés. Ha meg tudjuk finanszírozni a következőt és azt látjuk, hogy az embereknek nem a villanyszámla rovására megy a hétvége, mindenképp megpróbáljuk.

– Mit üzennél a programon résztvevőknek és azoknak, aki segítették a Magyar Motorosok I. Országos Találkozóját ?

Köszönjük a segítők és támogatok munkáját, nélkülünk nem lett volna ilyen zökkenőmentes a buli, a résztvevőknek meg a megtiszteltetést hogy minket választottak és miattuk lett jó a hangulat, mi csak a helyszínt biztosítottuk hozzá.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink