11 C
Budapest

Teljes rejtély: másfél hónapja elkészült, mégsem kapta meg senki a Budaházy-ítéletet

A PestiSrácok.hu értesülése szerint a Budaházy-ügy vádlottjai és védői a mai napig nem kapták meg az elsőfokú ítélet írásba foglalt változatát. Az ügy érintettjei is megerősítették a hírt.

budahazy_mindenben_bunos

Itt valami nem stimmel: bár a Fővárosi Törvényszék állítólag már március első felében postára adta a Budaházy-ügy írásba foglalt elsőfokú ítéletét, azt az érintettek a mai napig nem kapták meg. Az írásba foglalással már amúgy is rég kicsúszott a törvényes határidőből Kenéz Andrea bírónő, aki – mint arról februárban beszámoltunk – lemondott hivataláról, miután sokan bírálták őt a Budaházy Györgyékre kiszabott összesen 125 évnyi fegyházbüntetés miatt. Kenéznek egyébként ez az utolsó munkahete a törvényszéken.

A PestiSrácok.hu értesülése szerint a Budaházy-ügy vádlottjai és védői a mai napig nem kapták meg az elsőfokú ítélet írásba foglalt változatát, noha már március 10-én megírtuk a Magyar Idők híre alapján, hogy a verdiktet postára is adta a Fővárosi Törvényszék. Másfél hónap alatt már legalább ötször meg kellett volna érkeznie a küldeménynek az érintettekhez. Tehát vagy a postás(ok) tüntették el egymással összejátszva, orvul a küldeményeket, vagy a törvényszéken mégsem adta postára az ítéletet az ezzel megbízott ügyintéző (Terike, esetleg Kálmán). Ennél is kétségbeejtőbb lenne az az eshetőség, hogy az írásba foglalásra rendelkezésre álló 60 napos határidőt már így is többszörösen túllépő Kenéz Andrea még mindig nem készült el a „nagy művel” – ami azért is lenne érdekes, hiszen a szóbeli ítélethirdetés tavaly augusztusban volt. Ráadásul Kenéznek ez az utolsó munkahete, mivel április 30-án megszűnik a munkaviszonya. Kérdéseinkkel megkerestük a Fővárosi Törvényszéket – amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

(Pilhál Tamás – PestiSrácok.hu)


Az információ igaz, Semmit nem kaptunk a mai napig!

Mi azt gondoljuk, az ki van zárva, hogy a „posta ülne rajta”. Szerintünk nemes egyszerűséggel hazudott valaki a törvényszékről a médiának március elején (amit a bíróság sajtószolgálata sem cáfolt) és Fazekas Sándor törvényszéki vezető bíró is, amikor azt nyilatkozta február végén, hogy „a Budaházy-ítélet jelenleg kilencvenszázalékos állapotban van, így vélhetően a jövő hét folyamán elkészül, és kézbesítik az érintetteknek”.

Az a bíróság viszont, amely ország-világ szemébe hazudik, az ne kérje számon utána az elé állított embereket, hogy ha azok is ezt teszik!

a Budaházy-ügy vádlottjai


budahazy.org

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink