14.2 C
Budapest

Terjed az antiszemitizmus az amerikai egyetemeken

Az amerikai központtal rendelkező vállaltan cionista szervezet, az ADL szerdán hozta nyilvánosságra jelentését, miszerint az amerikai egyetemeken nőtt az antiszemitizmus. A jelentés 60 főiskolai és egyetemi campuson történt antiszemita incidensről számol be. Szerintük rendkívül magas a zsidóellenesség az előző évihez képest.

amerika-3

Szemléltetésképpen a jelentéshez csatolnak olyan beszámolókat, melyek az antiszemitizmust bizonyítják. Ilyen eset, amikor az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának évfordulóján a kaliforniai egyetem egyik épületére méretes horogkeresztet festettek, idén januárban. Tavaly novemberben pedig a new york-i egyetem diákjai vonultak fel, hogy kinyilvánítsák ellenérzéseiket a cionista egyetemi vezetéssel szemben.

Az ADL szerint az antiszemita jellegű irány nem kizárólag az egyetemeken erősödik, hanem Amerika szerte. Az Egyesült Államokban a tavalyi évben 941 esetet regisztráltak, ezek közül 56 fizikai jellegű támadás volt. Támadásokról számolnak be Floridából, New Yorkból, Colorádóból, de a szövetségi fővárosból, Washingtonból is érkeznek ilyen jellegű hírek.

amerika-1

Az interneten rendkívüli módon elszaporodtak az antiszemita jellegű tartalmak. A jelenleg elnökválasztási periódusban közszereplőket, politikusokat, újságírókat bírálnak a világhálón zsidó származásuk miatt. Az Egyesült Államokban élő fehér emberek úgy látszik megunták a cionista érdekcsoportok mindenre kiható befolyását.

(Nagy Zsuzsanna – ÚjErő.net)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink