15.9 C
Budapest

Üdvözlendő ötlet: Önkéntes sorkatonaságot vezetne be a Jobbik

A Jobbik szükségesnek tartja önkéntes civilek bevonását is Magyarország határainak megvédésére. Hosszú távú megoldásként azonban visszaállítanák a határőrséget és bevezetnék az önkéntes sorkatonaságot.

honved_0

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a helyzet többféleképpen is bármikor eszkalálódhat. Ha Ukrajnában romlik a helyzet, akkor egy menekültválsággal kell számolnia Magyarországnak. Egy másik lehetséges verzió pedig az, hogy ha Magyarország határainak több pontján, egyszerre próbálnak meg – akár erőszakosan – behatolni a bevándorlók. A Jobbik szerint ezekre az eshetőségekre

a jelenlegi rendészeti és honvédelmi kapacitás nem elegendő.

Ugyanakkor számos egészségügyi, logisztikai feladatot átvállalhatnának az erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező önkéntesek a Belügyminisztérium felügyelete alatt, ezzel segítve a hatóságokat. A Jobbik ötpárti szakpolitikai egyeztetés összehívását javasolja.

A párt továbbá közép- és hosszú távú megoldást lát abban, ha az önálló határőrség mellett Magyarország bevezetné az önkéntes sorkatonaság intézményét is.

„Minden 18. életévét betöltött férfi kapna behívót és maga dönthetne, hogy él-e vele”

– ismertette a jobbikos javaslatot Mirkóczki Ádám. A csatlakozást kedvezményekkel motiválnák.

A Jobbik szóvivője szerint az önkéntes sorkatonaság egyik előnye lenne, hogy az állam tisztában lenne a hadköteles humánerőforrás állapotával és olyan felkészített erő jönne létre, amelyre bátran támaszkodhat.

Újságírói kérdésre válaszul Mirkóczki Ádám kijelentette: feleslegesnek tartják Rogán Antal külön minisztériumát (Miniszterelnöki Kabinetiroda).

„Andy Vajna vásárolt a jó barátjának egy minisztériumot”

– jegyezte meg a Jobbik szóvivője. Hozzátette: Rogán minisztériuma a

„hatalmi arrogancia csúcsa”.

Mirkóczki Ádámot arról is kérdezték, hogy Magyarország amerikai „szószólójává” nevezték ki és az ország érdekeinek egyesült államokbeli képviseletében való részvételre kérték fel Connie Macket, az amerikai kongresszus korábbi republikánus tagját. Mirkóczki szerint, hogy ha a tények hiteles közléséről van szó, és nem propaganda a feladata, akkor nem látnak benne kivetnivalót.

„Amennyit hazudnak Magyarországról például a bevándorlással összefüggésben, nem ördögtől való ötlet, ha próbálják ellensúlyozni”

– mondta a Jobbik szóvivője.

 (AlfaHír)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink