24.6 C
Budapest

Ukrán soviniszták meggyalázták a magyar zászlót

Ismeretlenek megrongálták a Beregszász melletti Kerek-hegyen lévő magyar lobogót. A kényszersorozások után ez egy újabb provokáció. De mit reagál erre a „magyar” kormány?

Ismeretlenek megrongálták a Beregszász melletti Kerek-hegyen lévő magyar lobogót, miután leeresztették, és megpróbálták letépni az árbocáról.
A csütörtökre virradó éjjel történt zászlógyalázás tényéről egy beregszászi tanár számolt be az egyik internetes közösségi oldalon:

„Csillagászati és meteorológiai megfigyelések céljából csütörtök reggel a megszokottnál korábban, már 5.00 órára felértem a Kerek-hegyre. Észrevettem, hogy a Beregszász városa fölött álló kereszt mellett lobogó magyar zászlót meggyalázták. A zászlót a rúdról leeresztették (ehhez legalább két ember szükséges, mert magasan van a kötélzet elérhető része), a piros színű részt letépték. Valószínűleg az egész zászlót le akarták tépni, és csak ez a rész szakadt le, de ezzel az „eredménnyel” is megelégedtek az elkövetők.”

10616235_861162083894857_3665087389713490502_n

A hír megosztója hozzáteszi: nem lehet tudni, hogy az esemény összefüggésben van-e a beregszászi főkonzul szerdai búcsúztatójával. Megjegyzi, hogy az ortodox egyházi naptár szerint nagy ünnep, az Istenszülő Szűz Mária mennybevételének ünnepnapja van.

A cselekmény egyértelmű magyarellenes jellegét támasztja alá, hogy a tanár által a hajnalhasadáskor készített fénykép tanúsága szerint a magyar nemzeti trikolor mellett lobogó ukrán állami zászlót az elkövetők nem bántották.

Kárpátalján az elmúlóban lévő nyár – a katonai mozgósítások körül kialakult riadalmon kívül – viszonylagos nyugalomban telt el az Ukrajnában élő magyar kisebbség sérelmére elkövetett atrocitások tekintetében. Szeptemberben lesz fél éve annak, hogy a Vereckei hágón két ismeretlen gyújtogatással megrongálta a magyar honfoglalási emlékjelet. Bár a hatóságok akkor az ügy mielőbbi felgöngyölítését ígérték, a tettesek kilétére máig sem derült fény.

A soviniszták eddig megelégedtek a vereckei emlékmű sorozatos meggyalázásával

A kormány erőteljesen fel fog lépni a magyarokat ért támadásokkal szemben! Kiadnak egy elmarasztaló nyilatkozatot amitől az ukránok behúzzák fülüket-farkukat, aztán helyreáll a rend és visszakapjuk Kárpátalját.

(Origo nyomán)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink