11 C
Budapest

Végre! Hazamehetett az előzetesből Budaházy és két társa

Hétfőn délután hazamehetett az előzetesből Budaházy György és két vádlottársa, hogy házi őrizetben várják a másodfokú tárgyalás végét.

varakozok
Budaházy átszállítását több szimpatizánsa várta a Nagy Ignác utcában. Zászlókat lobogtattak és hangosan kiabáltak. Nekik végül Budaházy felesége mondta meg, hogy ne várjanak tovább, mert a férjét már egy hátsó kijáraton hazavitték.

A Budaházyék ügyének igazságtalanságával – köztük egyébként vádalku-szagú tanúvallomásokkal – foglalkozó honlapon írták meg, hogy 16-17 óra körül várható Budaházy György, a másodrendű vádlott és a negyedrendű vádlott hazatérése. A rendőrök már fel is mérték a napokban, hogy hogyan tudják majd a házi őrizet során alkalmazni a nyomkövető lábbilincset. A többiekről nincs még hír.

„Budaházy Györgyöt a Venyige utcai bv-ből átszállítják a Nagy Ignácz utcába, és onnan fogják szabadítani, előre láthatólag 16-17 óra közt. A másik két vádlott a székesfehérvári börtönből szabadul. (…) Aki tud, jöjjön a Markó utcai bv-hez, köszöntsük minél többen Budaházy Györgyöt!” – olvasható az oldalon.

(AlfaHír, Origo nyomán Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink