4.5 C
Budapest

Vérszerződéssel emlékezett a Betyársereg

A Betyársereg rendezvényén a Vádló Bitófák és a Vérszerződés zenélt, amely rendezvény mögött kimondatlanul bár, de egy megemlékezés is állt.

A Betyársereg támogatásával és védelmében rendezett koncert a pécsi Sörházban került megrendezésre. A zenekarok egyértelműen az NS vonalból kerültek ki, hiszen a nemzeti szocialista gondolkodásról egyértelműen ők tudnak igazi képet festeni. Persze ez csak egy koncert és mielőtt megkapná szerkesztőségünk azt, hogy miből gondoljuk azt, hogy két NS zenekar méltó módon tárhatja elénk ezen ideológia valódi arcát – megjegyezzük, a magyar nemzeti érzelmű fiatalok szórakozni jöttek. A közösségi élmény, amelyet a Vérszerződés és a Vádló Bitófák nyújthat közelebb hozza mindenkihez a nemzeti szocialista gondolkodást. Szerencsére ebben a kérdésben nem is okozott gondot a két banda.

IMG_5534kicsi

Szőry Norman a Vádló énekes/gitárosa megjegyezte, hogy a hangulat garantált volt, és bár első koncertes zenekarként mindig nehéz a szerepük, mégis a pécsi közönség hozta a formáját. Persze a Vádló egy kitűnő alapot nyújtott a Vérszerződés számára és valóban, mint Geri a banda énekese elmondta bár először jártak Pécsen remekül érezték magukat. „Jól érezzük magunkat, remek a helyszínválasztás, a vendéglátás és a közönség is.” Geri azt is elmondta, hogy a rajongóknak már nem kell sokat várnia, hiszen az év vége felé már megérkezhetnek a banda új nótái is. „Az új albumot már a tavalyi évre ígértük és ez részben sikerült is, hiszen az angol nyelvű lemezünk külföldön már megjelent és a visszajelzések alapján sikeresek lettünk. Szókimondó társadalom és rendszerkritika lesz a fő témája az új albumnak, minden, amit már a VSZ-től megszokhatott a közönség.” A rajongók június végéig láthatják még a zenekart utána ugyanis gőzerővel stúdiómunkálatokba kezdenek a srácok.

IMG_5526kicsi

A koncert tehát sikeresen zárult és ez az este megmutatta azt, hogy hiába próbálják terrorral, illetve tiltással elérni a demokrácia urai, hogy az emberek szabadon emlékezzenek. Az igazság mindig a jók oldalán áll, azt nem lehet elhallgattatni. A Betyársereg ezúton köszöni a Vérszerződésnek azt, hogy felvállalják őket és mindig bajtársi szolidaritással állnak mozgalmunk mellett. A jövőben ez a viszony további remek koncertek alapját képzi majd.

A koncertről készült további betyár fotókat IDE kattintva tekinthetik meg:

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink