0.2 C
Budapest

100 év – 100 km kerékpáron – Harcosunk nem mindennapi teljesítménye!

A gyalázatos trianoni nemzetcsonkításra emlékezve az elmúlt hétvégén kerékpáros teljesítménytúrát szervezett a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet, amin kanizsai tagunk is indult. 100 km-t kellett tekerni a Felvidéken. Harcosunk beszámolója a túráról.

Az esztergomi rajtot követően a Mária Valéria hídon keresztül jutottunk át Párkányba, ahol Garamkövesd felé vettük az irányt. A túrán több településen is bőséges ellátmánnyal frissítő pontok vártak minket. Ipolyszalka, Százd, Ipolyszakállos után Ipolybél következett, ahol jóleső érzés volt pár szót magyarul váltani a katolikus templomnál a virágoskertet rendező nénivel. Rövid beszélgetés után Oroszka felé indultunk, majd Csata, Bény, Kőhídgyarmat érintésével értünk vissza Párkányba és Esztergomba.

Egész pontosan 102 kilométert tettünk meg és 700 méter szintkülönbség volt, amit le kellett küzdeni. A túra végén Orbán Imre szervezőtől megtudtuk, hogy a Kőről-Kőre a Kárpátokban túrasorozat következő túrája, a Kőről-kőre a Zobor-hegyen, majd a „Budavári csillagok” lesznek, augusztus 23-án és 30-án.

KÉPEKBEN A TÖBB MINT 100 KILOMÉTERES TÚRA

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink