1.5 C
Budapest

Bécsi küzdősport gálán diadalmaskodott a Betyársereg harcosa

A Vendetta Fightnights egy profi szervezésű küzdősport gálasorozat. Október 7-én már harmincötödik alkalommal rendezték meg Bécsben, profi és amatőr meccsekkel. Ezen a Betyársereg képviseletében a Borsodi Klán vezetője, Matisz György is rész vett. Gyuri élete első hivatalos mérkőzését egyből sikeresen teljesítette, így felhívtuk telefonon és gratuláltunk neki. Emellett meg is kérdeztük a meccsről és a felkészülésről.

Milyen súlycsoportban és szabályrendszer szerint mérkőztél meg ellenfeleddel, az osztrák Sascha Riedler-rel?

Szupernehézsúlyban indultam, itt a szabályok maximum 105 kilós testsúlyt engedélyeznek. 103 kilóval mérlegeltem, biztosra akartam menni. K1 szabályrendszer szerint bunyóztunk, 3×2 perces menetekkel, 10 unciás kesztyűben.

Nagyon jó formában voltál. Mennyit készültél a mérkőzésre? Felkészültél az ellenfeledből?

Nem bíztuk a véletlenre sem az erőnlétet, sem a kondíciót. Öt hónapos kemény felkészülés előzte meg a gálát, Tamás János edző, valamint Barócsi Balázs és Zólyomi Norbert segédedzők szakmai és emberi támogatásával. Az ellenfelem, Sacha már némi rutinnal a háta mögött, profi edzővel készült, viszont nem néztem róla videókat, egy-két fotót küldtek csak át. Nekem mindegy volt a külseje, a győzelem-vereség mérlege, én mindenképppen elfogadtam a kihívást és győzni akartam.

Mi volt a legnehezebb a küzdelem során?

Ugye osztrák ellenfelem volt, Bécsben, a teljes közönség neki szurkolt. Ez mentálisan nagyon megnehezítette a dolgomat, de igyekeztem kizárni és a küzdelemre koncentrálni. A mozgásán, technikáján érződött a rutin. Az első menet végén azt éreztem, hogy kondiban jobban bírom, az ellenfelem viszont technikailag képzett volt, próbált több stílusból elérni. Kipécézte a bal lábamat és ráment, nem tudom, hogyan érzett rá, hogy sérülésem volt egy hónappal ezelőtt. Viszont jó volt a védekezésem, nehezen tudta átütni.

A 2. menet felénél TKO-val győztél. Azt hiszem, ennél jobb kezdetet nem lehet kívánni egy küzdősport karrier elején. Hogyan tovább, mikor versenyzel legközelebb?

Decemberre én még úgy gondolom, hogy belefér egy mérkőzés. Ezt még meg kell beszélni az edzőmmel, ő azt szeretné, hogy inkább pihenjek. De mindenképpen fogtok még a ringben látni.

Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink