„15 millió okod van, hogy ott légy” – Trianon Felvonulás a fővárosban (frissítve)

május 21, 2014 a Programok

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felvonulása idén sem maradhat el. Mert még van miért harcolnunk! 15 millió okunk van rá!

10322669_1479973328902692_3810601312873374991_n

Trianon Felvonulás 2014 – Helyszín és időpont

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) idén is megszervezi a Trianon Felvonulást, mely a Kárpát-medence legnagyobb tiltakozó demonstrációja, az igazságtalan békediktátum ellen.

A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan a Regnum Marianum kereszttől (Felvonulási tér) indul, és a szerb, román illetve szlovák nagykövetségeket érinti.

Felszólalók, közreműködők névsora hamarosan!

A rendezvény Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/563415223776298/?ref_newsfeed_story_type=regular

Korábban írtuk:

Több mint egy évtizede annak, hogy Toroczkai László életre hívta ezt a felvonulást. Akkoriban még alig voltak a Csonka-országban, akik tudták mit jelent az a szó, hogy Trianon. Manapság ott tartunk, hogy az autók igen komoly százalékáról, az egységes Kárpát-medence térképe köszön vissza, illetve az ország – gúnyhatáron innen és túl – több ezer településén emlékeznek meg hazánk szétszabdalásáról, és tiltakoznak az igazságtalan döntés ellen. – írja a Deres.tv hazafias hírportál.

A Betyársereg a 2013-as felvonuláson

A vármegyések idén is megszervezik a fővárosi felvonulást, melyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy június első vasárnapjára időzítik (2014.06.01.). Természetesen a betyárok, idén is kint lesznek, hogy megemlékezzenek a trianoni gyalázatra és, hogy felhívják mindenki figyelmét: Nem gyászolnunk kell, hanem tennünk nemzetünkért és a magyarság felemelkedéséért. Elcsépelten hangzik, ez az ezerszer hangoztatott gondolat, de a harcos magyarságnak tettekkel kell megmutatnia nagyságát. Persze a tettek mit sem érnek, ha nincs mögötte tudás és tapasztalat, hiszen „a háború nem játék, mert ha elhülyéskedjük, akkor a játék vége a halál lesz.”

IMG_5742 (2)

Ahogy Tyirityán Zsolt mondta. a kárpátaljai helyzetre utalva, vele készült beszélgetésünkben: „Számoljunk le a jól hangzó, de a gyakorlatban valójában sohasem működő, marxista ihletésű népfelkelő legendákkal. Szakirányú képzés valamint stratégai és taktikai irányelvek nélkül még sikeres utcai harcot sem lehet folytatni, nemhogy diverzáns tevékenységet. A nemzeti radikalizmus az elmúlt 20 évben az ilyen helyzetekben leginkább petíciókkal és jogorvoslattal próbálta megoldani a problémákat. Ami igen tiszteletre méltó, de lássuk be egy ukrán BTR 80-as lövészpáncélossal szemben a jogorvoslat nem sokat ér. A lövedékek acélviharában a hazafias lelkesedés általában gyorsan elhal, utána már csak a hit és a kötelességtudat marad, aminek birtoklásához rendkívül erős mentális tudat szükséges. Nézzen mindenki őszintén magába, és tegye fel a kérdést: birtokában van ennek a tudatnak?”

(Deres.tv nyomán Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment