20.5 C
Budapest

A bátor kiállás és az összefogás eredménye – Devecser

„A devecseri jó példa arra, hogy a bátor kiállásnak és az összefogásnak igenis van értelme.” – Toroczkai László a nemzeti összefogással, köztük a Betyársereg részvételével megvédett családról írt Facebook bejegyzésében.

Miattuk most hazafiakat vegzál a hatóság
A „békés” cigányok – miattuk most hazafiakat vegzál a hatóság

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője bejegyzésében leírta, hogy megszüntették az eljárást a devecseri család ellen, akiket a múlt év nyarán tartott  “Élni és Élni hagyni – Demonstráció a jogos magyar önvédelemért” rendezvény keretében, egy vonulással próbált megvédeni a hazafias közösség. Mint Toroczkai kiemeli „vérlázító módon – garázdasággal vádolta meg őket az ügyészség, amiért volt bátorságuk megvédeni saját magukat a rájuk támadó tucatnyi cigánnyal szemben!” A HVIM alapító elnöke hozzátette „a tavalyi nagyon jól sikerült demonstrációnk óta béke van, nem fenyegetik a családot. Sajnos a cigányok egy része tovább lop, de ahhoz, hogy teljesen rend legyen, a kormányrúd közelébe kellene kerülnünk. Akkor talán a rendőrség sem az önmagukat védőket büntetné, hanem azokat, akiket kellene.” Mint látható a betyárok fellépésének is köszönhetően egy újabb sikert mutatott fel a nemzeti oldal. Mindezt írjuk azon kétkedőknek, akik szerint egy ilyen felvonulásnak – ahol erődemonstrációt tartva, nemzeti összefogás jön létre – nincs értelme. Toroczkai szerint „a devecseri jó példa arra, hogy a bátor kiállásnak és az összefogásnak igenis van értelme. A kesergésnek, kishitűségnek, széthúzásnak és restségnek viszont nincs…”

Az ügy azonban itt nem ért véget. Az, hogy ez a család – akik amúgy teljesen jogosan védték meg magukat – megmenekült a hatalom vegzálásától, még nem jelenti azt, hogy a hazafiakat is békén hagyja az Orbán-rezsim. Nemrég írtunk arról, hogy Tyirityán Zsoltot és Toroczkai Lászlót kihallgatták a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. A felvonuláson állítólag pár cigány meg lett dobálva, őket pedig egyelőre tanúként hallgatták meg. Pár hete pedig egy vármegyés pólóban lévő fiatal és két másik hazafi képét tették közzé. Ellenük elfogató parancs van érvényben, mert őket gyanúsítják azzal, hogy megdobtak egy, amúgy „békésen, csöndben nézelődő” cigányt. Tudjuk, hogy bűnbakokat keresnek, de minden zaklatás ellenére az ilyen felvonulásokkal óriási eredményeket érhetünk el.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink