0.6 C
Budapest

A Betyársereg a „Motor Age” motoros kiadványban

Az ingyenes motoros újságban 4 teljes oldalt szántak a Betyársereg és az Újszilvási Motoros találkozó bemutatására, amelyből a motoros klánt is közelebbről megismerheti mindenki. A cikket most változtatás nélkül közzétesszük!

A Betyársereget a mai közállapotok hívták újra életre. Mint, ahogy azt mozgalmunk alapítója, Toroczkai László, egy interjúban megfogalmazta: „Szerettem volna egy olyan erőt életre hívni, amely visszaadja a magyarok hitét, amely azt sugározza, hogy a magyar nem áldozat, hanem egy hagyományosan harcos nép, s amelytől az ellenség arcára fagy a mosoly. „Nos úgy érezzük ezt a célt sikerült elérni. Ma már a mozgalom nevét egy modernkori mítosz lengi be és folyamatosan fejlődünk. Motoros klánunk a Betyársereg megalakulása után szerveződött össze. A sereg tagjai között ugyanis sokan a vasparipa megszállottjai, így ezek az emberek összeállva, úgymond egy külön sejtet képezve, a „gyalogosokkal” együttműködve dolgoznak. Honlapunkon, a betyarsereg.hu-n mindenki nyomon követheti ténykedésünk.

Magyar Motorosok I. Országos Találkozója

A motoros körökben már nagy múltra visszatekintő helyszín ideális választásnak tűnt arra, hogy bemutassuk a Betyársereg motoros klánját és megmutassuk, hogy a mi kezünkben felvirágozhat ez a rendezvény. Tehát a cél adott volt. Egy igazi motoros ünnep volt ez rengeteg programmal, bemutatókkal, felvonulásokkal.

A szervezés is jól sikerült – ezt a visszajelzések alapján is kijelenthetjük – ez betudható annak, hogy a motoros klán olyan tagokból állt össze, akik régen más jó nevű motoros klubokban voltak, sőt van még máshol is aktív tagunk. Ez azt jelenti, hogy a legtöbben már vetünk részt eféle találkozók rendezésben. Ha összeadjuk, kb. 60 év tapasztalata jön össze. Így aztán mindenki hozta máshonnan a legjobb ötleteket.

A motorosokon kívül természetesen nagy számmal volt jelen a „gyalogság”. Az ország több részéről érkeztek motoros klubok, baráti társaságok, a régebbi bulikat szervező Devils MC is tiszteletét tette nálunk. Amire nem számítottunk az a politikai vonal nagy részvétele, eljöttek a Vértesalja Gyermekei, HVIM, Szkíta Motorosok és a Gárdamotorosok, valamint feltűnt jó néhány parlamenti képviselő is. Nagyban hozzájárult a sikerhez maga a helyszín, hisz pár éve itt még a motoros találkozok etalonja dübörgött. És nem utolsó szempont hogy az előttünk lévő 4 hétvégén minden motoros bulit elmosott az eső.

A fesztiválon hozzávetőleg 4000 ember volt. A rendezvény szerintünk jól sikerült, Mi magunk sokat tanultunk belőle, és ami a legfontosabb, amiért végül is csináltuk az egészet, megismerte a motoros szubkultúra a Betyársereg motoros klánját és rajtunk keresztül az egész sereget.

Programok, programok hátán

A Magyar Motorosok I. Országos Találkozójának egyértelműen a helikopteres utazás volt a főattrakciója, persze ami a szolgáltatásokat illeti. Két napig reggeltől estig volt lehetőség megcsodálni a táj szépségeit a magasból. A találkozó másik különlegessége az MMA gála volt, amelyen olyan ismert betyár harcosok mérték össze erőiket, mint Ruszlan Domracsev, Kerepeczki Gábor vagy a Radnóti testvérek. Ezen felül pedig a 15 éves Kiss Róbert első mérkőzését is megtekinthették a kilátogatók. Őt azért említeném külön, mert Ő egy igazi Betyársereg nevelés. Édesapja régi harcosunk és fia a 15 éves Robi az MMA keretein belül egy remek meccset hozott össze, amelyen természetesen fölényesen nyert. Amúgy 6 profi mérkőzést szurkolhatott végig a szép számban összegyűlt nézőközönség.

Persze a motoros találkozókhoz hozzátartozik a motoros show is. Ez nálunk sem maradhatott el! Szöllősi Pepe személyében egy lélegzetelállító műsort láthattunk, ami nem volt mentes a humortól sem, mindez a kaszkadőröket megszégyenítő mutatványokkal igazán élvezetes volt. Amúgy azért esett rá a választás, mert szimpatizál a Betyársereggel. Még az idén keresett meg minket azzal, hogy a show-in a sereg szimbólumával, betyárruhában a hátán lépne fel, ezzel fejezve ki szimpátiáját irányunkba. Egyértelmű volt tehát, hogy mást nem is hívhattunk, mint Pepét.

A programokat színesítette a Nagyabonyi Íjászok jelenléte, akik a találkozó ideje alatt lehetőséget adtak az érdeklődőknek közelebbről megismerni és kipróbálni egyik ősi fegyverünket, az íjat. A koronát a rendezvényre persze a felvonulás adta. Nehéz megmondani, hogy a már jól ismert útvonalon mennyien mentünk végig, de ez a szám több százra tehető. A helyiek elmondása szerint az utolsó, hat évvel ezelőtti felvonuláson, amely útvonala idén sem változott, kevesebben voltak, mint most. A helyiek rég nem láttak ennyi motorost erre.

Élmények, nem csak motorosoknak

Engedjétek meg, hogy idézzünk a nemzetirock.hu.-n megjelent élménybeszámolóból: “Milyen érzés volt belépni a kapun? Konkrétan leesett az állam… Hatalmas terület, mindenfelé emberek, sátrak, motorok, több árus is kínálta portékáit, bőrműves, fazekas, és sokan mások. Éppen olyan ötleted támadt, hogy szeretnél egy piercinget vagy tetkót? Ezt is a helyszínen megvalósíthattad. Aki megéhezett többféle kínálatból választhatott. A hatalmas sörsátor jól jött a tikkasztó melegben. A baráti árak csak még jobban növelték az elfogyasztott sörök mennyiségét.”

Ezen felül pedig remek koncertek is várták a közönséget. Próbáltuk a motoros élethez és a nemzeti érzéshez igazodva választani az együtteseket. Fellépett többek között a Kárpátia a Cool Head Klan és a Blues Company is. Az egyik különlegesség az Atilla Fiai társulat volt, akik legfőképp az István a Király rockoperából adtak elő részleteket. A társulat tagjai: Kalapács József, Rudán Joe, Csákvári László, Závoti Zoltán, Gál Péter, Talabér László, Talabér Gábor, Szebényi Dániel, akik idén először léptek fel csonka hazánkban. Ezelőtt csak márciusban Erdélyben láthatta őket a közönség. Nagyon örültünk, hogy elfogadták a felkérésünket, ugyanis valódi művészetet láthattunk a színpadon általuk!

Rendezvényünk sikere mindenképp azt vetíti előre, hogy érdemes továbbvinni a lángot. De mint minden ez is sok összetevős kérdés. Ha meg tudjuk finanszírozni a következőt és azt látjuk, hogy az embereknek nem a villanyszámla rovására megy a hétvége, mindenképp megpróbáljuk újra életre hívni a legendás Újszilvási Motorostalálkozót!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink