0.6 C
Budapest

A Betyársereg paksi harcosai a Mecseki Láthatatlanok Emléktúrán

November 9-én a Légió Hungaria szervezésében harcosaink immáron harmadik alkalommal indultak útnak a Mecseki Láthatatlanok elnevezésű 30 km-es túrán. Idén a Betyársereg paksi klánja 8 fővel képviseltette magát az emléktúrán, ahol az ’56-os hősök álltál megtett hadi útvonal végigkövetésével és a hősök emlékére emelt kopjafa megkoszorúzásával is tisztelegtünk.

Dr. Debreczeni László ’56-os veterán és a paksi betyárok

A túra útvonala egy komoly teljesítményt von maga után, mivel a mecseki erdőben természetes közegben, hegyi útvonalon zajlik, az idei évben ráadásul szakadó eső is nehezítette a próbatételt! Ha azonban belegondolunk abba, hogy az ott harcoló, valójában civil forradalmárokra lőttek, sőt szabályosan vadásztak, a Szovjet hadsereg és az ÁVH katonái, nekünk ezt békeidőben kötelező teljesíteni! Talán így érezhető át igazán, hogy milyen hőstettet is hajtottak végre a Mecseki Láthatatlanok!

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy a 2020-as túrára meghívjam azokat, akik szeretnének a hősök útjára lépni! Legyünk onnan minél többen a Légió Hungária által jövőre is megrendezésre kerülő emléktúrán!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink