0.2 C
Budapest

A BETYÁRSEREG ÜZENETE: DICSŐSÉG A HŐSI HALÁLT HALT KATONÁKNAK!

A pénteken a Hortobágyon meghalt tűzszerészek egytől egyig jól képzett, tapasztalt katonák voltak. Egyikük Afganisztánban is teljesített szolgálatot, de végül a haza szolgálatában érte őt végzete. A Betyársereg őszinte részvétét szeretné kifejezni a hős honvédek családjainak és az árván maradt gyermekeknek.

13529150_1079063055514414_6204708641650143227_n-1024x576
„Éltetek, hogy mások élhessenek… ” DICSŐSÉG NEKTEK HONVÉDEK!

Juhász Attila főtörzsőrmester

Járőrparancsnok volt, 1998 decemberében lépett a Magyar Honvédség kötelékébe, és 2010 óta szolgált a tűzszerészeknél, 2014-től I. osztályú tűzszerész volt. Megbízható, a munkájában elkötelezett emberként tartották számon elöljárói. 2012-ben a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport 12. váltásában, Afganisztánban teljesített szolgálatot. A kiküldetés során társaival egy tanker jármű alá rejtett robbanótest hatástalanításával gyakorlatilag egy várost mentett meg. Hobbija a horgászat volt, az utóbbi években a családjának, élettársának, fiának és lányának szentelte szabadidejét. A hazai és missziós feladatokban végzett kiemelkedő munkájáért hét alkalommal, ebből tűzszerészi tevékenységéért három alkalommal részesült elismerésben.

Rózsa János Nándor főtörzsőrmester

Tűzszerész búvár altiszt, II. osztályú tűzszerész volt. 2004-ben, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola elvégzésével lett hivatásos katona, és tűzszerész búvárként szolgált. Barátai, katonatársai, elöljárói életvidám, segítőkész, közvetlen embernek ismerték. Elhivatott, a szakmájában is elismert tűzszerész volt, munkáját pontosság és megbízhatóság jellemezte, barátai és katonatársai mindig számíthattak rá. A magánéletében felesége és két lánya jelentette számára a boldogságot. Elöljárói kiemelkedő munkájáért hat alkalommal részesítették elismerésben.

Balázs Ádám őrmester tűzszerész altiszt

II. osztályú tűzszerész volt, 2009-ben kezdte meg szerződéses katonai pályáját, és az első vizsgáján megszerezte a III. osztályos tűzszerész fokozatot. Nagy tudásvágy és a tűzszerész szakma iránti elkötelezettség jellemezte, II. osztályos fokozatot szerzett. Precíz és a végtelenségig megbízható – így jellemezték katonatársai, akikkel közvetlen és segítőkész volt, mindig számíthattak rá. Házassága óta felesége és kisfia töltötte ki a munka mellett életét, háttérbe szorítva a motorozás iránti szenvedélyét. 2015 óta hivatásos katonaként szolgált. Tavaly a tűzszerésznap alkalmából elismerő oklevéllel értékelték munkáját.

Kozár Gábor szakaszvezető

III. osztályú tűzszerész volt, 2008 óta szolgált szerződéses katonaként. 2011-ben került az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez tűzszerészként. Az első alkalommal sikeresen letette a III. osztályú tűzszerészvizsgát. Elöljárói és katonatársai őszinte, egyenes jellemként ismerték, felesége volt az igazi társ számára. A történelem és a történelmi regények olvasásában, a sportban és a feleségével, barátaival töltött idő jelentette számára a kikapcsolódást. Családja, barátai, katonatársai mindig számíthattak rá. Elöljárói kiemelkedő munkájáért kétszer részesítették elismerésben.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink